Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már tényleg csak a gombot kell megnyomni

Smart home

Már tényleg csak a gombot kell megnyomni

Megöli a fényképezés élményét a Canon – legújabb kompakt fényképezői mindent elvégeznek a fotós helyett.

A boldog nyolcvanas években még filmet vásároltunk, majd az ellőtt képeket előhívattuk a laborban. Később mindenki csodájára járt a Polaroid cég „azonnal kész” masináinak, végül a digitális képek megjelenésével beköszöntött a „lehető legkényelmesebben” korszak. Ezt fokozza már szinte a végletekig a Canon; a japán gyártó legújabb kompakt masinái olyan extra funkciókkal vannak teletömve, mint például az automatikus fényképválasztás – a felhasználó készít néhány képet néhány másodpercen belül, az automatika pedig kiválasztja a legjobbat – vagy az automatikus témaválasztás, melynek köszönhetően az adott fényképezési környezetnek megfelelően állítja be a kis gépet az automatika. Szinte mindent automatikusan végeznek el az új kompaktok, a felhasználónak tényleg a lehető legkényelmesebb opciót kínálják – csak meg kell nyomni a kioldót, és kész.

A megfelelő képminőségről persze nem csak az automatika gondoskodik, hanem olyan szolgáltatások is, mint a dinamikus képstabilizátor, amely immár nem csak a gép síkjával párhuzamos elmozdulásokat képes ellensúlyozni, hanem azt is, ha valami vagy valaki közeledik illetve távolodik a fényképezőhöz/től. Emellett – nem meglepő módon – tovább nőtt a megapixelszám, immár kompakt masinával is lehet 16 megapixeles képeket készíteni. Készíthetünk HD-s videókat, köztük olyanokat, amelyek – bizonyos modellek esetén – másodpercenként 120 képkockát rögzítenek. Ezzel valóban látványos mozgóképek hozhatók létre, egyfajta szuperlassú lejátszást lehetővé téve.

A ma délelőtti sajtótájékoztatón bemutatott termékek közé tartozik a professzionális XA10 videokamera, valamint számos fogyasztói modell – mint például az új Legria HF G termékcsalád első tagja, a Legria HF G10. Új, továbbfejlesztett HD modellekkel bővül a Legria HF M (HF M41, HF M46, HF M406) és a Legria HF R (HF R28, HF R26, HF R206) termékcsalád is, míg a Legria FS400 termékcsalád tagjai a Canon eddigi legkisebb, hagyományos felbontású videokameráiként indulnak útjukra.

Említést érdemelnek az új PowerShot modellek – A3300 IS, A3200 IS, A2200, A1200 és PowerShot A800 – is; a sorozat egyes modelljeivel már 720p felbontású, HD minőségű videók is rögzíthetők, a hosszú időközű, makettnek tűnő felvételek készítését pedig a már Mozgókép módban is használható miniatűr effektus teszi lehetővé. Többségükben a Canon saját DIGIC 4 processzora dolgozik, ugyanaz, ami a nagyobb tükörreflexes példányokban. Ez már elég teljesítmény biztosít az olyan funkciókhoz, mint a követő Autofókusz (AF), ami biztosítja, hogy a mozgó témák tökéletesen élesek maradjanak az azonosítás pillanatától kezdve egészen a zár kioldásáig.

Canon Powershot SX220 HS Canon Powershot SX220 HS

Canon Powershot SX220 HS elölről és hátulról – kattintson a nagyobb változatért!

Canon Powershot SX230 HS Canon Powershot SX230 HS

Canon Powershot SX230 elölről és hátulról – kattintson a nagyobb változatért!

Az Ixus sorozat is megújult; melyben többek között a Canon HS System rendszere biztosítja a magas képminőséget: még a gyakran elmosódott, szemcsés képeket eredményező, rosszul megvilágított környezetekben is tiszta, természetes hatású felvételek készíthetők, vaku használata nélkül. A 12 megapixeles felbontású Ixus 115 HS, 220 HS vagy 310 HS fényképezőgéppel 1080p felbontásban rögzíthetők Full HD videók (ezen modelleknél használható a korábban már említett szuperlassú videomód, mellyel a valós sebesség nyolcadára is lelassíthatók az események). Az új Videomontázs (Movie Digest) mód segítségével a felhasználók rögzíthetik a fényképek készítése előtti legfeljebb négy másodpercet, a megörökített állóképek előtti pillanatokból pedig összeállíthatnak egy, a fotókat kiegészítő bónuszvideót. 4, 4,4 és 5-szörös optikai zoomra nyílik lehetőség használatukkal, természetesen optikai képstabilizátor használata mellett.

Canon Ixus 115 HS Canon Ixus 220 HS Canon Ixus 310 HS

Canon Ixus 115 HS, 220 HS és a tündi-bündi színű 310 H – kattintson a nagyobb változatért!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés