Connect with us

Hirdetés

technokrata

Wiizni akart, Parkinsonos „lett”

Smart home

Wiizni akart, Parkinsonos „lett”

A Nintendo konzolgépének használatával döbbent rá betegségére egy brit anya.

Két gyermek anyjaként Julie Wilks életéből nem maradhatott sokáig távol egy konzol. A brit asszony a japán Nintendo játékgépére szavazott, így otthonukban egy Wii szolgálta az aktív kikapcsolódást. Körülbelül egy évvel ezelőtt azonban sokkal komolyabb funkciót is betöltött a kis masina: rádöbbentette Wilks-et arra, hogy egy súlyos, napjainkban még gyógyíthatatlan betegségben szenved.

Nintendo Parkinson kor Julie Wilks
Julie Wilks és az ominózus Wii Balance Board

Parkinson-kór
A Parkinson-kór reszkető bénulás, (paralysis agitans) az Alzheimer-kórhoz hasonlóan lassan előrehaladó, dege­neratív idegrendszeri betegség. Forrás: Wikipedia.hu

Éppen a Wii Balance Boardot használta, amikor egyensúlyzavarokat tapasztalt magánál. Miután egyéb tüneteket is felfedezni vélt, hamarosan orvoshoz fordult, ahol megerősítették: az asszony valóban beteg. A Parkinson-kór korai fázisát diagnosztizálták a brit anyánál, számolt be az esetről a szigetországbeli Daily Mail. Ez azonban egyáltalán nem törte le, sőt, hálát adott az égnek, hogy sikerült felfedezni a betegséget.

„Annyira hálás vagyok, hogy aznap a Wiivel játszottam; végül is ez a játék vezetett el a diagnózisomhoz. Bámulatos, hol tart ma a technika.” – nyilatkozta Wilks. A történtek után nem sokkal betegsége miatt ki kellett lépnie munkahelyéről, jelenleg reméli, hogy jótékonysági szervezetek révén és adományok formájában elég pénzt tud összegyűjteni a kórral való küzdelemhez. A Daily Mail újságírója szerint az asszony derűsen viseli a nehézségeket, a pozitív hozzáállás pedig sokat segíthet az életminőség fenntartásában.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés