Connect with us

technokrata

Így néz ki a szupervékony Blu-ray lejátszó

Smart home

Így néz ki a szupervékony Blu-ray lejátszó

Bemutatkozott a Samsung drasztikus fogyókúrára fogott kéklézeres lejátszója.

Bemutatta a Las Vegas-ban tartott Consumer Electronics Show keretei között legújabb Blu-ray lejátszóját a Samsung. A dél-koreaiak BD-D7500-asa a világ legvékonyabb ilyen jellegű terméke a világon, hiszen alig 0,9 col, azaz 2,25 centiméter vastag. Ezüst, szálcsiszolt fém burkolatot kapott, a korongokat pedig tálcán képes befogadni.

Samsung BD-D7500 Blu-ray lejatszo

Természetesen az egyre inkább tomboló őrületnek, a 3D-s megjelenítésnek is eleget tesz az eszköz. De nem csak 3D- kompatibilis, hanem rendelkezik beépített 2D-3D konverziós eljárással is, vagyis a kétdimenziós tartalmak on the fly, azaz menet közben konvertálhatók háromdimenzióssá. Ettől természetesen olyan élményt azért nem szabad várni, mint az eredetileg is ebben a formátumban forgatott filmek esetében.

Beépített Wi-Fivel szerelték fel a dél-koreai mérnökök, illetve a Samsung saját alkalmazásaival való hozzáférés is biztosított. Utóbbi révén olyan szolgáltatások használatára nyílik lehetőség a Blu-ray lejátszó segítségével, mint a Netflix, Vudu (ezek csak az USA-ban), Youtube, Twitter stb. 2011 újdonsága a Samsung saját Smart Hubja, ami egységesített tartalomkeresést biztosító az összes streaming-médiaszolgáltatáshoz, illetve lehetővé teszi a mások által rögzített javaslatok közötti böngészést. Ez voltaképp a Google TV eddig nem túl sikeres próbálkozásával analóg feladatot igyekszik ellátni – idővel elválik, hogy a Samsung sikerre tudja-e vinni ezt a lehetőséget.

A BD-D7500 DLNA-képes, vagyis egy csatlakoztatott PC-ről le tudja játszani a felhasználó zenéit, videóit és fényképeit. Emellett bír az úgynevezett „1-foot connection” funkcióval is, mely jelszó használata nélkül teszi lehetővé a Wi-Fi routerhez való csatlakozást, amennyiben az 1 lábon (30 centiméteren) belül helyezkedik el a készülékhez. Sajnos ez a lehetőség csak a Samsung kompatibilis hálózati eszközeivel használható.

Ára egyelőre nem ismert, és pontos megjelenési ideje sem. Mindössze annyit árultak erre vonatkozóan a dél-koreaiak, hogy még 2011 első felében elérhetővé válik a boltokban.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu