Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mikor érkezik a Microsoft játékforradalma?

Smart home

Mikor érkezik a Microsoft játékforradalma?

Kiderült, mikor indul európai hódító útjára Redmond mozgásérzékelős konzol-kiegészítője, a Kinect.

Kinect
Közvetlenül bedugható az Xbox 360-ba, és egy kamerából, hangérzékelőkből és mozgásérzékelő szenzorokból áll, melyek az emberi test 48 pontjának elmozdulását követik. Hang- és arcfelismerésre is képes, másodpercenként 30 képkocás sebességgel rögzíti és elemzi a játékos(ok) mozgását.

Majdnem pontosan két hónapja írtunk arról, hogy hivatalosan is bejelentették a korábban Project Natal kódnévre hallgató microsoftos fejlesztést, a Kinectet. A mozgásérzékelős vezérlő, mely kézbe vehető segédeszköz használata nélkül képes lekövetni a játszók mozdulatait, 150 dollárért lesz beszerezhető az Egyesült Államokban, ahol november 4-én kerül forgalomba. Amint akkor megjegyeztük, Európában a hivatalos tájékoztatás szerint „később” pakolják fel a boltok polcaira.

Nos, kiderült, mikor lesz az a később, és szerencsére az öreg kontinensen sem kell sokat várni a debütálásig. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában november 10-től lesz elérhető a Kinect, jelentette be a vállalat a Gamescon show-n. A környező országokban 150 euróért árulják majd a kütyüt, ami így közel 40 dollárral kerül majd többe, mint az észak-amerikai kontinensen.

xbox360_kinect

Magas ára ellenére általános sikert vár a Microsoft a mozgásérzékelőtől, és a hozzá kapcsolódó új lehetőségektől. Az agresszív promotálásnak és felpörgetett gyártásnak (havonta kétmillió kontroller-rendszer készül el) köszönhetően az utolsó negyedév során több mint hárommillió Kinect lelhet gazdára, vélte Colin Sebastian, a Lazard Capital Markets piackutató cégtől. Persze önmagában a hardver még mit sem ér, ha nincsen hozzá olyan szoftveres környezet, ami ki tudja használni a benne rejlő lehetőségeket. A nemzetközi indulással együtt 15 új, Kinectet támogató játék is megjelenik.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés