Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google és a halott lány esete

Smart home

A Google és a halott lány esete

Megoldódott a Google Maps-ből kinőtt utcanézeten keresztül felbukkant halott lány esete.

Bizonyára senkinek sem kell bemutatni a Google Maps-et, illetve annak Street View funkcióját. Utóbbi segítségével azokat a helyeket járhatjuk be virtuálisan, amerre már elhaladt a Google kamerás autója – és ahol nem tiltották le a felvételeket személyiségi jogi aggályok miatt, mint például Németországban. Néha egészen érdekes képek készülnek a közterekről, Nagy-Britanniát például egy halott lány fotója tartotta lázban az elmúlt napokban.

Google Street View dead girl 2010.jpg

A Daily Mail szerint a ködös Albion Worcester városában a kamerás kocsi révén egy olyan kép került az adatbázisba, amin egy arccal a földön fekvő, halott lány látható. A 10 éves körülinek becsült gyerekről utóbb kiderült, hogy Azura Beebeejaun névre hallgat – és egyáltalán nem halott. Csak annak tetette magát, mert meg akarta viccelni egy barátját. Annak pedig tudatában sem volt, hogy éppen arra jár a Google utcanézetet rögzítő járműve, azt pedig végképp nem sejtette, hogy az egész világot bejárja földön fekvő képe.

Érdekesség, hogy a felvétel csak egy évvel az elkészülte után vált ismertté. A Google mindazonáltal eltávolította adatbázisából a Worcestert ismertté tevő ominózus fotót.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés