Connect with us

technokrata

Megrázta magát a japán elektronikai ipar

Smart home

Megrázta magát a japán elektronikai ipar

A nap sikere.

Egyszerre fordult a szerencséje Japán három nagy elektronikai vállalatának, a Sonynak, a Panasonicnak és a Toshibának: az áprilistól júniusig tartó első üzleti negyedévben mindhárman jelentős nyereséget értek el a hasonló arányú tavalyi veszteség után. A Sony 25,7 milliárd jen (294 millió dollár) nettó profitot zsebelt be a több mint 37 milliárdos tavalyi veszteség után, árbevétele 3,8 százalékkal emelkedett. A társaság termékeit főként a feltörekvő ázsiai és latin-amerikai piacokon keresik, ami ellensúlyozza az amerikai és japán eladások visszaesését.

A Panasonic 43,7 milliárd jen nettó nyereséget számolt el a tavalyi 53 milliárdos veszteség után, árbevétele pedig 35 százalékkal ugrott meg. A társaság minden terméke jól fogyott a lapos tévéktől és a Blu-ray dvd-lejátszóktól kezdve a légkondicionálókon és az újratölthető elemeken át a félvezetőkig és a napelemekig. A Panasonic bejelentette, hogy 9,4 milliárd dollár ráfordításával kivásárolja tulajdonostársait a Sanyo Electric és a Panasonic Electric Works vállalatokból. A két cégben 50 százalék körüli részesedése van az elektronikai gyártónak, amit a menedzsment javítása érdekében akar 100 százalékra emelni.

A Toshiba 466 millió jen nettó profitot ért el a 2009. április-júniusi 57,8 milliárd jen veszteség után. A társaság elsősorban az okos telefonokban használatos memóriachipjeinek köszönheti a javulást. Emellett kelendőek voltak a Toshiba személyi számítógépei és szórakoztatóelektronikai termékei is.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin