Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszanéz a 3D-s kijelző

Smart home

Visszanéz a 3D-s kijelző

Megérkezett a jövő: a Microsoft rendszere képes nyomon követni a közelében levőket, és mindenkinek külön-külön tartalmat megjeleníteni. Mindezt három dimenzióban, szemüveg nélkül.

A Microsoft alkalmazott tudományok csoportja (Applied Sciences Group) a technológiai újdonságok mindennapi életbe való átültetésének lehetőségét kutatja. A szakemberek nemrég álltak elő „The Wedge” névre keresztelt projektjükkel, melynek keretei között egy átlátszó OLED vagy ultravékony LCD képernyő mögé helyeztek el egy webkamerát. Ennek a kialakításnak köszönhetően az „okos kijelzővel” felvértezett rendszer képessé vált a kézmozgás felismerésére és azok parancsokká alakítására.

Nem véletlenül tűnik ismerősnek az elképzelés: a Microsoft nemrég sütötte el ugyanezt (vagy legalábbis nagyon hasonló) technikát Xbox 360 konzolgépe kapcsán. Amint arról mi is írtunk, az E3 játékexpón mutatták be a korábban Project Natal kódnéven futó, majd Kinect névre átkeresztelt rendszert, mely anélkül képes az emberi mozgás érzékelésére és értékelésére, hogy ahhoz bármilyen speciális vezérlőt tartani vagy viselni kellene. Szemben ugyebár a Nintendo Wii vagy a Sony Move megoldásával.

Az igazán nagy dobás azonban nem is ez, hanem az a plusz, amit a Microsoft fejlesztői beleraktak a rendszerbe. Az egyes emberek pozíciójának figyelembevételével az okos kijelző képes az előtte állók számára testre szabottan képeket megjeleníteni. Tehát például a megjelenítő előtt jobboldalt álló ember egészen más képet lát maga előtt, mint a készülék bal oldalánál elhelyezkedő érdeklődő.

És még mindig nem értünk a végére. Nem csak, hogy egyénenként külön látványt nyújt a rendszer, de képes erre szemenként is! Azaz az okos kijelző sztereoszkópikus 3D-s hatást kelt a felületet nézőkben – anélkül, hogy ehhez speciális szemüvegre lenne szükség. De további szószaporítás helyett „beszéljenek” magukért a Microsoft által közzétett videók!

Ezen a linken pedig további információ és videó tekinthető meg.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés