Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbb PS3 játékélmény

Smart home

Olcsóbb PS3 játékélmény

A Sony a Microsoftnál alacsonyabb áron kínálja mozgásérzékelős szórakoztató platformját.

A Microsoft és a Nintendo mellett a Playstationt létrehozó vállalat is a nyilvánosság elé állt a Los Angeles-i E3 kiállításon saját, mozgásérzékelős kontrollerével. A japánok a Nintendo Wii megközelítését alkalmazzák: Move névre keresztelt vezérlőjüket kézbe fogva játszhatunk (az Xbox 360 esetében nincsen szükség ilyen eszközre). Ám a vállalat az eddig ismerteken túl előállt egy külön vezérlővel is, amit egyszerűen csak lövő-tartozéknak (shooting attachment) nevezett. Használatával a first person shooter játékok válnak élvezetesebbé, ígérte a Sony.

De miből is áll a Move platform? Egy speciális fénykibocsájtó „buborékból”, magából a mozgást rögzítő vezérlőből és a Playstation Eye kamerából. Utóbbi képes érzékelni a vezérlő mozgását, elhajlási szögét és 3D-s térben mért abszolút pozícióját. Háromtengelyű giroszkóppal és gyorsulásmérővel rendelkezik, emellett képes érzékelni a föld mágneses erőterét; na és természetesen a vezérlő elején levő fénykibocsájtó gömböt, a PS Eye kamera révén. Ezek összehangolt munkája biztosítja a precíz irányítást.

Érdekes módon a japánok az öreg kontinensnek kedveznek: Európában és Ázsia nagy részén már szeptember 15-én elérhető lesz a Move platform, míg 19-én Észak-Amerika, október 21-én pedig Japán is csatlakozik. Olyan játékokkal együtt érkezik majd, mint a Resident Evil 5 Gold Edition, de természetesen kisebb, még ismeretlen programok is kínálni fogják magukat az ősszel. A Sony ígérete szerint 2011 márciusára már több mint negyven játék támogatja majd a Move-ot.

PS3 Move es shoot-attachment toltovel.jpgÉs akkor lássuk az árakat! A mozgásvezérlő 50 dolláros / 40 eurós áron, a navigációs vezérlő 30 eurós/dolláros áron kerül forgalomba. Az Eye kamera 40 dollárért vagy 30 euróért lesz megvehető, illetve opcionálisan a lövő-tartozék és az ezekhez szükséges töltő is megvehető, 30 eurós/dolláros illetve 20 dolláros / 15 eurós áron. Emellett a következő változatokban kerül forgalomba, egybecsomagolt módon:
– Playstation Move Bundle: tartalmazza a Move mozgásérzékelőt, a Playstation Eye kamerát, a Sport Champions Blu-ray játékot és a Playstation Move játékdemót, 100 dollárért
– Playstation 3 Sport Champion Move Bundle: a fentieken túl a csomag része egy komplett PS3 konzol is.

A komplett platform – játékok nélkül, de a navigációs vezérlővel együtt – 120 dollárért jelenik meg majd az USA-ban (azaz 30 dollárral olcsóbb lesz, mint a Microsoft Kinect megoldása), Európában pedig 100 euróért lehet majd megvásárolni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés