Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple: megújult a Mac mini

Smart home

Apple: megújult a Mac mini

Grafikus teljesítménye megkétszereződött és kompakt alumíniumházat kapott.

A Mac mini kompakt alumíniumháza az Apple unibody technológiájával készül; 1,4 hüvelyk vastag, alapja pedig 7,7×7,7 hüvelyk. A modell új beépített tápegységének köszönhetően nincs szükség külső hálózati adapterre. Ez 20 százalékkal csökkenti a rendszer teljes méretét, és a zavaró kábelektől is nagymértékben megszabadítja a felhasználót. Az alsó rész fedőlapja eltávolítható, így könnyen megoldható a memóriabővítés. Egyszerűen csatlakoztathatók hozzá már meglévő perifériák – például az egerek, billentyűzetek és digitális kijelzők. Az új HDMI-kimeneten keresztül HDTV készülékekhez csatlakoztatható, az új SD-kártyahely pedig lehetőséget kínál a digitális fényképezőgéppel készített fényképek és videók letöltéséhez.

Mac-Mini-HDMI.jpg

Mac mini
– 2,4 GHz órajelű Intel Core 2 Duo processzor
– 2 GB 1066 MHz-es DDR3 SDRAM
– Lemezréses 8X SuperDrive optikai meghajtó
– 320 GB-os Serial ATA merevlemez (5400 fordulat/perc)
– Integrált NVIDIA GeForce 320M grafikus processzor
– AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi és Bluetooth 2.1+EDR
– Gigabit Ethernet
– Négy USB 2.0-port
– SD-kártyahely
– Egy FireWire 800 port
– Egy HDMI-port és egy Mini DisplayPort
– HDMI–DVI videoátalakító
– Kombinált digitális optikai audiobemenet/vonalbemenet (minijack)
– Kombinált digitális optikai audiokimenet/fejhallgató-kimenet (minijack)

Az új Mac mini kompakt háza egy 48 processzormagos NVIDIA GeForce 320M integrált grafikus processzort rejt, mely kétszeresét nyújtja elődje grafikus teljesítményének. Gyári felszereltségéhez 2,4 GHz-es Intel Core 2 Duo processzor, 320 GB-os merevlemez és 2 GB RAM memória tartozik. Utóbbiak akár kétszer 500 és 8 GB-ig bővíthetők.

Energiafogyasztása tétlen állapotban 10 watt alatt van – ez 25 százalékos csökkenést jelent az előző generációhoz képest, és kevesebb mint fele a hasonló rendszerek fogyasztásának. A Mac mini megfelel az Energy Star 5.0 szabvány és az EPEAT Gold minősítés követelményeinek. Az új alumíniumház nagymértékben újrahasznosítható, a Mac mini belsejében található kábelek és alkatrészek pedig nem tartalmaznak sem PVC-t, sem brómtartalmú égésgátlókat. Az Apple a modellt magát és csomagolását egyaránt az alapanyag-takarékosság jegyében tervezte.

A Mac mini számítógépen Microsoft Exchange rendszert támogató Mac OS X Snow Leopard fut. Az Apple fényképkezelési, filmkészítési, zeneíró és zenei oktatószoftvert tartalmazó programcsomagja, az iLife szintén az alapfelszereltség része. Három szoftvere a fényképek rendszerezésére és kezelésre szolgáló iPhoto, a könnyen kezelhető szolgáltatásokat – például precíziós szerkesztőt, videostabilizálást és korszerűsített húzási funkciót – tartalmazó iMovie, valamint a GarageBand alkalmazás, a gitár- és zongoratanulás végett.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés