Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop bambuszból

Smart home

Laptop bambuszból

Magnézium? Alumínium? Műanyag? Bambusz!

Miért fontos egy notebook vázának anyaga? Több tényezőt is érdemes figyelembe venni: tartósság, kopás- és ütésállóság, tömeg, ár, környezetkárosító hatás. Napjaink olcsóbb modelljei főként műanyagot alkalmaznak, a drágábbakban alumínium vagy magnéziumötvözet található. Organikus anyagokra azonban csak nagyon kevesen gondolnak, pedig miért ne lehetne például fából egy laptop háza? Vagy bambuszból…

Utóbbi mellett tette le a voksát az Asus (és nem most először), amikor bejelentette, hogy hamarosan, a következő hónapok során piacra fognak lépni új, bambuszból készült hordozható számítógépei. Természetesen csak a váznál alkalmazzák a természetbarát anyagot, a gépek belseje a megszokott elemekből áll majd össze. A bambusz igen ellenálló (a távol-keleten építkezések állványozásához is használják), kibírja a belső alkatrészek melegedését is; amikor pedig a laptop elöregszik, a szerves borítást kidobva sokkal környezetbarátabb hatást gyakorol a természetre, mint a műanyagok és fémes ötvözetek.

Az Intel új Core i5/i7 családjára alapulnak majd az új Asus masinák, melyek mellé az Nvidia Geforce 3xxM videovezérlő-sorozat egyes tagjait szereli a vállalat. A bambusz-széria egyébként 13,3, 14,1 és 15,6 colos méretű kijelzőkkel lesz kapható – egyelőre nem ismert áron.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés