Connect with us

Hirdetés

technokrata

12 monitor egyetlen videokártyán!

Smart home

12 monitor egyetlen videokártyán!

Két GPU-s kialakítás kellett ugyan, de sikerült – tucatnyi monitor vezérelhető egyetlen grafikus gyorsítóval.

Egyedülálló és extrém – ez a két jelző tökéletesen ráillik az Ati Radeon videokártyákat kínáló PowerColor legújabb modelljére. A kétchipes kialakítású eszköz a világ első olyan egykártyás megoldása, ami képes egyszerre akár 12 monitor vezérlésére is.

A PowerColor ATI Radeon HD 5970 Eyefinity 12 összesen 4 GB-nyi GDDR5 memóriával rendelkezik. Ennél több technikai részlet egyelőre nem ismert a grafikus gyorsítóról, ahogy az ára és várható megjelenési ideje sem. Mivel rétegtermék – keveseknek van szüksége ennyi megjelenítő egyidejű kezelésére -, ezért valószínűleg igen drágán lehet majd csak megvásárolni.

Ismeretes, hogy az Ati Eyefinity technológiáját támogató Cypress grafikus processzorok alapértelmezettként maximum hat monitor meghajtását teszik lehetővé. Két GPU társításával azonban tucatnyira nő a meghajtható kijelzők száma – ezeken ráadásul akár teljesen különböző információk is megjelenhetnek. Klasszikus példa, amikor egy autóverseny játékban a központi monitor mellé két másik kerül, így biztosítva a játékosnak jobb rálátást ellenfeleire.

Az azonban kérdés, hogy valójában kinek is készül a videokártya. Mivel az Ati CrossFireX technológiáján keresztül mindössze három monitor egyidejű vezérlését támogatja, a tizenkét képernyős játék ma még csak álom. És ez így is marad addig, amíg az Ati nem engedélyezi drivereiben a lehetőséget.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés