Connect with us

technokrata

Emberi áldozatokkal jár a PC-k memóriával való ellátása?

Smart home

Emberi áldozatokkal jár a PC-k memóriával való ellátása?

Rákos megbetegedések a chipek miatt – állítják a Samsung alkalmazottai. A vállalat azonban cáfol.

A dél-koreai Samsung kezdeményezett nemrég független vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a chipgyártás során használt mérgező anyagok vajon felelőssé tehetők-e a korábban alkalmazásban álltak rákos megbetegedéseiért. Ez azonban nem az első felvonás az ügyben: a chipgyártó gigász már folytatott felmérést az üggyel kapcsolatban, ám a korábban hatalmon levő kormányzati vezetés nem talált összefüggést a megbetegedések és a gyártástechnológia között.

Közel egy évtizede húzódik az ügy, dél-koreai polgári csoportok számos alkalommal tett tiltakozásai közepette. Az eddigi eredményekkel elégedetlenkedők szerint az óriáskonszern annyira össze volt fonódva az előző kormányzattal, hogy az igazság nem derülhetett ki.

A változások szeleként értékelhető, hogy a Samsung beismerte: 22 alkalmazottjánál leukémiát vagy limfómát diagnosztizáltak. A Szöul külterületén levő gyárban dolgozók közül 10 időközben elhunyt a túlzott fehérvérsejtek termelését vagy a nyirokcsomók megduzzadását előidéző betegségek valamelyikében. Cso Szu-in, a vállalat memóriafejlesztéssel és -gyártással foglalkozó részlegének elnöke úgy nyilatkozott, hogy cége mélységesen sajnálja az alkalmazottak elvesztését. Egyben közölte, hogy tevékenyen közreműködtek az epidemiológiai vizsgálatokat végző hatósági szervekkel, melyek szerint nem történt egészségre káros sugárzás.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés