Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ahol betiltották az iPadet

Smart home

Ahol betiltották az iPadet

Sok helyre nem jut az Apple táblagépéből, de van, ahol nem is kérnek belőle.

Ahogy azt már korábban előre sejteni lehetett, az Apple nem képes olyan mennyiségben gyártatni a készülékből, mint amekkora igény mutatkozik iránta. Még ha nem is ért el iPhone méretű hisztériát a vásárlási láz, az tény, hogy szépen fogy a kis táblagép. Ennek következtében tegnap kénytelen volt bejelenteni a vállalat, hogy a kielégíthetetlennek tűnő amerikai igények miatt a világ többi részébe nem tud terméket küldeni, csak május közepétől fogadnak el nemzetközi előrendelési igényeket.

„Habár az első héten több mint félmillió iPadet szállítottunk a boltokba, az igény jóval nagyobb, mint amire számítottunk, és valószínűleg a következő hetekben is meg fogja haladni a rendelkezésre álló készleteinket. Az április végén megjelenő 3G-s modellre is nagyszámú előrendelést kaptunk.” – olvasható az Apple közleményében. Azt viszont már nem árulta el Jobs cége, miért nem tudják felpörgetni a gyártást. Elemzők szerint egy ismeretlen probléma hátráltatja az előállító Hon Hai Precision Industry vállalatot.

Steve Jobs bemutatja az iPadet

Ha ingyen lenne, se kellene
Míg az Egyesült Államokon kívül sokan epekedve várják az első nemzetközi iPad szállítmányokat, vannak a világnak olyan fejlett részei is, ahol egyáltalán nem látnák szívesen az érintőképernyős kis eszközt. Izraelben a helyi távközlési minisztérium úgy döntött, hogy megtiltja az iPadek importját. Sőt, külön utasítást kaptak a vámtisztek arra vonatkozólag, ha „magánimporttal” találják szembe magukat: az Apple masináját bőröndben hazahozó izraeliektől (és mindenki mástól is) el kell kobozni. A rendeletet megsértőket pedig pénzbüntetés megfizetésére kötelezi a rendelkezés. Ha Izrael úgy dönt, feloldja a „blokádot”, akkor az elkobzott masinákat visszaszolgáltatják tulajdonosaiknak.

Az izraeli Haaretz napilap beszámolója szerint azért tették tiltólistára az iPadet, mert a kormányzatnak csak korlátozott mértékben nyílt lehetősége kipróbálni az eszközt. Az iDigital (az Apple izraeli disztribútora) már megkapta a kérést a zsidó államtól a táblagép működésére vonatkozóan, de amíg ennek eleget nem tesznek, addig az amerikai készülékek importtilalom alá esnek.

„Az iPad napjainkban kizárólag az Egyesült Államokban kerül terjesztésre, a vezetékmentes jelszintek az amerikai standardoknak felelnek meg. Az izraeli Wi-Fi szabályzás az európai normákkal egyezően – és az amerikaitól eltérően – lehetővé teszi az alacsonyabb energiájú wireless adattovábbítást. A használt jelszintek különbözősége miatt került betiltásra az iPad Izraelben.” – nyilatkozott a távközlési minisztérium egyik szakértője a Haaretz-nek. A tiltás idejének hosszáról nem érkezett információ.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés