Connect with us

technokrata

Winchesterrel együtt megvehető filmek

Smart home

Winchesterrel együtt megvehető filmek

Különleges, de – véleményünk szerint – eleve kudarcra ítélt akciót indított a Seagate.

Megállapodott a legnagyobb amerikai filmkiadók közé tartozó Paramount Pictures és a háttértárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Seagate. Ennek eredményeként a jövőben az utóbbi vállalat egyes merevlemezei a Paramount által pénzelt filmekkel együtt kerülhet terjesztésre. A Freeagent Go meghajtókat érinti az egyezség, számolt be a részletekről a Seagate.

A döntéssel újabb lökést kaphat(na) a digitális tartalomterjesztés, hiszen ahelyett, hogy DVD-n vagy Blu-ray-en vásárolnánk meg a nekünk tetsző alkotást, megkaphatjuk azt winchesteren is. Persze arról szó sincs, hogy ezzel aztán megnyílna a lehetőség a szabad kalózkodásra: a vásárlónak birtokolnia kell egy aktivációs kódot, ha meg akarja nézni az adathordozóra felmásolt filmet. Ez egy, a Paramounttal közösen működtetett partneroldalon keresztül érthető el.

Érthetetlen ugyanakkor az akció üzletpolitikája – legalábbis felhasználói szemmel. A merevlemezgyártó ugyanis 10-15 dollárt kér egy aktivációs kódért, azaz 2-3 ezer forintot kell kifizetni egy olyan filmért, amihez nem jár borító, tok – semmi, csak maga a digitális tartalom. Mindemellett csak a Windows-t használók élhetnek a lehetőséggel, ráadásul ők is csak akkor, ha Internet Explorert használnak. Sőt, még a Microsoft Silverlightjára is szükség van a procedúra sikeres végrehajtásához, így véleményünk szerint az ötlet – habár érdekes – nem fog sikert aratni a vásárlók körében.

És ha valakit még nem tántorítottunk el: a film maximum három eszközre (DVD-re nem) másolható át, adatvesztés esetén pedig egyetlenegyszer lehet letölteni az Internetről. A minőségről sokat elárul, hogy a stúdió közlése szerint egy 150 perces (azaz két és fél órás) alkotás nagyjából 2,5 GB-ot foglal el a winchesteren. Ezzel még a DVD minőségét sem közelíti meg, HD-ről pedig szó sem lehet.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin