Connect with us

Hirdetés

technokrata

Shrek vs. „Így neveld a sárkányodat”

Smart home

Shrek vs. „Így neveld a sárkányodat”

A két animációs film közötti különbség jelzi a technológiai fejlődést.

A HP technológiájának és a DreamWorks Animation SKG munkájának párosításából született az „Így neveld a sárkányodat” című 3D animációs film, amelyet a múlt hónap végétől vetítenek a hazai mozik. A nézők tűzokádó sárkányok ezreiben, páncélos viking harcosok százaiban, morajló hullámokban és buja erdőségekben gyönyörködhetnek. A film technikai megoldásai jelentős részben a történet és a szereplők életre keltéséhez használt HP-technológiának köszönhetők. Az alkalmazott megoldások között szerepelnek HP Z800 munkaállomások, HP ProLiant blade-szerverek, HP Halo Telepresence megoldások, HP DreamColor kijelzők, tárolómegoldások és HP Designjet nyomtatók.

Érzékeltetendő a fejlődést, érdemes összehasonlítani a filmstúdió korábbi animációs alkotásával az újdonságot. A DreamWorks 2001-ben bemutatott „Shrek” filmjének készítésekor 6 terabájt adatra és 5 millió renderórára volt szükség, míg az „Így neveld a sárkányodat” esetében már 100 terabájt és 50 millió renderóra volt a fenti két érték.

Shrek
Így neveld a sárkányodat

A DreamWorks Animation a számítógéppel rajzolt (CG) animációs filmek készítéséhez használt eddigi legkiterjedtebb és legnagyobb teljesítményű renderfarmja segítségével alkotta meg a filmet. A renderfarm – azaz az animációs szekvenciák feldolgozására összehangoltan működtetett számítógépcsoport – több mint 25 ezer processzormagból állt, amelyből közel 10 ezer mag az idő 100 százalékában – tehát 28 héten keresztül napi 24 órában – a film készítésén dolgozott.

A fényhatások kidolgozását a DreamWorks Animation Roger Deakinsre operatőrre bízta. A nagy teljesítményű HP ProLiant back-end blade-szerver tömböt vezérlő HP Z800 munkaállomásokkal Deakins interaktívan, végleges képminőségben vizsgálta és tervezte meg a fényhatásokat, közösen a DreamWorks Animation VFX és CG szakembereivel.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés