Connect with us

Hirdetés

technokrata

Logitech: egyetlen távirányítót a lakásba!

Smart home

Logitech: egyetlen távirányítót a lakásba!

Miért kéne külön távirányító a tévéhez, a videóhoz, a DVD-hez és még az erősítőhöz is?

Egy modern háztartásban szinte minden szórakoztató elektronikai készülékhez tartozik egy külön távirányító, így még alapvető tevékenységeknél is – mint például a tévénézés – segítség lehet egy olyan eszköz, ami kezelhetővé teszi bonyolult házimozi rendszerünket. Ezt a feladatot oldják meg a Logitech Harmony távirányítói, mely termékcsaládot a vállalat két új taggal bővítette a napokban. Az új Logitech Harmony 600 és a Logitech Harmony 650 távirányítókkal akár öt másik is helyettesíthető.

Egy gombnyomással kiválaszthatjuk, hogy mit szeretnénk csinálni, és a Logitech Harmony automatikusan bekapcsolja az ehhez szükséges készülékeket, és elvégzi rajtuk a megfelelő beállításokat. Ha egyszer végigmentünk az internetes üzembe helyezési folyamaton, utána már mindig elég egyetlen gombnyomás: például „DVD lejátszása”, a Logitech Harmony pedig minden mást elintéz.

Logitech Harmony 600

A Logitech Harmony 600 távirányító megvilágított monokróm kijelzőjén mindig azokat a parancsokat látjuk, amikre az éppen használt eszközökkel kapcsoltban szükségünk lehet, például a kikapcsoló vagy hangerőszabályzó gombokat. Az intelligens kijelző még segítségünkre is siet, ha elakadnánk valamiben: elég kiválasztani rajta a súgó gombot, és néhány egyszerű kérdésre válaszolva máris útbaigazítást kapunk.

Azoknak, akik a színesebb kijelzőket szeretik, a Logitech Harmony 650 távirányító a megoldás. Színes kis képernyőjén megjelennek kedvenc tévécsatornáink emblémái, és az aktuális eszközökhöz tartozó parancsgombok is. Ha például tévét nézünk, akkor nem kell csatornaszámokat memorizálnunk, mert a keresett állomás emblémájára kattintva egy pillanat alatt odatalálunk.

Logitech Harmony 650

Üzembe helyezés
Csak rákötjük a távirányítót a számítógépre, belépünk a www.logitech.com/MyHarmony oldalra, és letöltjük hozzá a szoftvert. A program kérni fogja szórakoztató elektronikai készülékeink gyártmányát és típusszámát, ezen kívül minden mást elintéz. A kis vezérlőeszköz a VHS magnótól a Blu-ray lejátszóig gyakorlatilag mindennel elboldogul, aminek infravörös távirányítója van. A Logitech jelenleg több mint ötezer gyártó 250 000 szórakoztató elektronikai készülékét tartja nyilván, de az adatbázis napról-napra nő, így a távirányító azokkal az eszközökkel is működni fog, amiket csak később vásárolnak meg.

A Logitech Harmony 600 távirányító ajánlott fogyasztói ára 1 cent híján 60 euró, a nagyobb változat pedig 80 euróba kerül. Mindkét termék megjelenése márciusra várható az Egyesült Államokban és Európában egyaránt. A tölthető akkumulátorral szerelt Logitech Harmony 700 és az érintőképernyős Logitech Harmony One távirányítók már hazánkban is kaphatók, 35.650 és 39.750 forintos ártól.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés