Connect with us

technokrata

Megugrott a videojáték-sérülések száma

Smart home

Megugrott a videojáték-sérülések száma

Ezzel párhuzamosan a mai tinédzserek egyre kevesebbet járnak kórházba olyan indokokkal, mint: fáról leesés, gördeszkával felborulás, biciklibaleset…

Mi sem mérhetné fel jobban modern világunkat, mint a fiatal generációk szokásainak vizsgálata. Ennek egy speciális területét térképezte fel az Egyesült Királyság kormányzata, melynek során a tizenöt évnél fiatalabbak sérüléseinek változásaira voltak kíváncsiak a szakemberek. Talán nem megdöbbentő, de az elmúlt években jelentős mértékben csökkent a kültéri balesetek száma: ma már kevesebb fiatal sebzi meg magát fára mászás, biciklizés, vagyis aktív mozgás következtében, mint akár csak tíz évvel ezelőtt is.

Ugyanakkor a brit Sun rávilágított arra, hogy ez csak az érem egyik oldala – az újság beszámolója szerint egészen más típusú sérülések „tarolnak” a gyerekek között. A fiatalok egyre inkább hajlamosak otthon maradni, és ennek legfőbb oka a digitális világ jelentette szórakozási lehetőségek. Sokan azonban nem tudnak mértéket tartani; a mobil készülékek, játékvezérlők hosszas nyomkodása pedig ízületi problémákat okoz. 2002 óta a videojátékokkal való kikapcsolódásból származó balesetek 60 százalékkal nőttek a szigetországban, olvasható ki a statisztikából. Az orvosokhoz eljutó tinédzserek többnyire fájó hüvelykujjal érkeznek a rendelőbe.

Habár a jelenség nem okoz olyan problémát, mint a fiatalkori elhízás, mindenképpen foglalkozni kell vele a fejlett világban. Ahogy a táplálékbőséggel együtt járó mértéktelen élelmiszerfogyasztás az elmúlt évtizedekben a cukorbetegség általánossá válásához vezetett, úgy a digitális kikapcsolódás testi deformitást okozó következményeivel is kezdenünk kell majd valamit. Máskülönben a hordozható zenelejátszók miatt halláskárosodással felnövő generáció jó része nem csak süket lesz, de fogni se tud majd rendesen…Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés