Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi értelme van a két LCD-s laptopnak?

Smart home

Mi értelme van a két LCD-s laptopnak?

Cikkünkből kiderül, hogyan néz ki egy billentyűzet nélküli, kétképernyős mobil számítógép, ahogyan azt az MSI elképzelte.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy megválaszoljuk a címben feltett kérdést: a két folyadékkristályos kijelzővel szerelt hordozható masina mobil számítógépként csak akkor használható, ha érintőképernyős. Márpedig az MSI új fejlesztése az (kapacitív LCD-ket kapott) – így akár gépelni is lehet rajta, köszönhetően a virtuális billentyűzetnek. Voltaképp a mobiltelefonoknál lassan megszokottá váló digitális gombozatot hozta el a Micro Star International a netbookok világába. De nem csupán erről van szó – olyan „trükkökre” is képes, mint például ablakok egyik kijelzőről másikra való áthúzása.

Ennek az ötletnek lett az eredménye a két darab 10 colos LCD-vel bíró masina létrejötte, ami nem csak netbookként, hanem akár elektronikus könyvek olvasójaként (azaz e-book readerként) is használható. Az Intel Atom Z sorozatú processzoraira alapuló mini számítógép így két legyet üthet egy csapásra, bár az „elektromos tintával” bíró olvasókhoz képest nyilván kevésbé komfortos egy hosszabb regény, könyv „végignyálazása” a készüléken.

A Windows 7 Home Premium változatát futtató netbook sajnos egyelőre csak próbaváltozat, az MSI nem tud sorozatgyártásban levő, stabil terméket felmutatni. Egyelőre – a vállalat ugyanis azt ígéri, hogy egy éven belül a boltok polcaira küldi a kis drágát.

Akit további részletek érdekelnek, az kattintson az Engadget oldalára, ahol videobemutató is várja a kíváncsi internetezőket!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés