Connect with us

Hirdetés

technokrata

Varázsegér Steve Jobs-tól – bemutatóvideóval!

Smart home

Varázsegér Steve Jobs-tól – bemutatóvideóval!

Az Apple megpróbálja új szintre emelni az egerezés élményét.

Az Apple-nek annyira bejött az Iphone formája, hogy legújabb mutatóeszközén is látszik a kis készülék hatása. És habár telefonálni nem lehet az egérrel, a kommunikációs eszköz egy másik, fontos jellemzőjét szintén megkapta: a Magic Mouse érintésérzékeny. Azaz száműzték a megszokott gombos kialakítást, a felhasználó az ujjai finom érintésével vezérli az egérmutatót.

Mi előnye van ennek? Többek között a nagyméretű dokumentumok jobb „bejárhatósága”: a 360 fokos scrollozás igen könnyen, egyetlen ujjal elérhető; a lapok közötti váltáshoz pedig szintén elég egy ujj. A nagyítás-kicsinyítés két ujjunkkal történik, anélkül, hogy ahhoz a billentyűzet plusz/mínusz gombjait kellene használni. Mindazonáltal az egér funkcionalitása nagymértékben testreszabható, így egyedi mozdulatok is beállíthatók rajta.

A Magic Mouse nem csak azt képes érzékelni, hogy hány ujjunk van éppen az érintésérzékeny felületen, hanem azt is, hogy azokat milyen irányban és milyen sebességgel mozgattuk. Ezek ugyanis mind olyan adatok, amik befolyásolhatják az interakciót.

A kis eszköz természetesen vezetékmentes. Működéséhez szükséges energiát a könnyen cserélhető, AA méretű ceruzaelemekből nyeri. Ezek töltése tehát akár az Apple saját, akár a felhasználó tulajdonában levő egyéb töltővel is történhet.

Egyelőre(?) csak Mac OS X környezetben használható – az operációs rendszer 10.6.2-es kiadásával kompatibilis. Ha azonban siker lesz, nem kizárt, hogy az Apple nagyobb felhasználói tábornak is elérhetővé teszi az eszközt; ezzel pedig akár az Iphone sikerét is megismételheti. Ismeretes, hogy az almás vállalat kommunikációs eszköze robbantotta ki az érintőképernyős mobiltelefonok forradalmát – az Iphone debütálása után jelentek meg a konkurens cégek hasonló készülékei, mint amilyen például a Nokia 5800 Express Music.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés