Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az első több érintőfunkciós noteszgépek

Smart home

Az első több érintőfunkciós noteszgépek

A Fujitsu bemutatta legújabb termékeit.

A Fujitsu ´made4you´ szlogennel mutatta be otthoni felhasználóknak szánt legújabb termékeit az IFA 2009 kiállítás 13-as csarnokában. „Az IFA-n bemutatott PC-k saját augsburgi fejlesztőközpontunkban készültek.” – mondta el Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions alelnöke és kliensüzletágának vezetője.

Így többek között a proGREEN Selection környezetbarát, 0 wattos PC-modelljei is, amelyek egyáltalán nem fogyasztanak áramot tétlen állapotban. Így nem pazarolnak energiát és nem generálnak felesleges költséget – hozzájárulva ezzel a környezet megóvásához. Emellett kiállításra kerültek az IPS (In-plane Switching) paneltechnológiára épülő kijelzők, amelyek optimális képminőséget és ragyogó színeket jelenítenek meg több mint 2,3 millió pixel felbontásban. Jól használhatók professzionális kép- illetve videofeldolgozásra, HD minőségű filmlejátszásra és játékok futtatására. Az IPS technológiának és az ultraszéles látószögnek köszönhetően gazdájuk bármilyen szögből tökéletes képet élvezhet. A monitorok többféle nagyfelbontású képforráshoz is csatlakoztathatók: pl. PC-hez, noteszgéphez, digitális set-top boxhoz, a legújabb játékkonzolokhoz vagy videoberendezésekhez.

A játékkedvelők Fujitsu legújabb léghűtésű játékgépét, a sokoldalú Celsius Ultra PC-t ismerhették meg. Az új számítógép kizárólag felső kategóriás komponenseket tartalmaz: Intel Core i7 975 Extreme Edition processzort, FTS D2778-x alaplapot, 12 GB-os, 1333 MHz órajelen működő DDR3 SDRAM memóriát, két Creative Titanium X-Fi hangkártyát és két EVGA GeForce 295 GTX grafikus kártyát. Emellett bemutatkozott a Fujitsu új Amilo Xi3670 noteszgépe, melyet nemrég bővebben bemutattunk a Terminal hasábjain. A laptop a Wii kezelőpanel és az „AirMouse” funkcióit ötvözve, különleges kiegészítőkkel (pl. Air Command, GL 5600 játékegér és a géppel harmonizáló fekete-piros HS P2000 Vibra fejhallgatók) biztosítja felhasználó szórakozását.

Celsius Ultra PC

Az IFA-n a Fujitsu bemutatta első többféle érintőfunkcióval ellátott noteszgépeit: a T4410 és T4310 Lifebookokat. E noteszgépek felhasználója kézzel, többfunkciós tollal vagy kézírás-felismerő funkcióval is beviheti az adatokat, az elfordítható kijelzővel pedig rugalmas táblagéppé alakíthatja rendszerét. LED-es kijelzővel és a fényerőt automatikusan korrigáló környezetifény-érzékelővel látták el, így szabad térben is olvasható, kontrasztos marad a kép. Integrált 3G/UMTS, WLAN és Bluetooth technológiájuk optimális csatlakoztathatóságot biztosít. Opcionális biztonsági funkcióik (pl. az ujjlenyomat-felismerés) az irodában és utazás közben is hatásosan védik a rendszert a jogosulatlan hozzáféréstől.

T4310 Lifebook

A Celvin NAS Server Q600 és Celvin NAS Server Q700 központosítják a háztartás vagy a vállalat adatait, és operációs rendszertől (Windows, Mac vagy UNIX) függetlenül minden eszköz számára elérhetővé teszik azokat. Az új rendszer a videojátékok rajongóinak figyelmére is számot tarthat, mivel egyes játékkonzolok (pl. az X-Box 360 és a Sony PS 3) a NAS szerveren keresztül is tudják streamelni a videókat. Az eszközök biztonsági másolatkészítő, nyomtató vagy fájlszerverként is használhatók. A Fujitsu különleges adatmentési koncepciót is kínál hozzájuk, sokféle beállítási lehetőséggel.

Celvin NAS Server Q600

Az IFA további újdonságai közé tartozik a formabontó megjelenésű Esprimo Q1500 mini PC. A dekoratív házba szerelt, kis mérete ellenére komplett funkcionalitású PC Intel Centrino Mobile technológiára épül. A sokféle multimédia-funkciót kínáló rendszer az asztali PC-vel szemben támasztott követelmények mindegyikének megfelel, de ezzel együtt az otthoni szórakozáshoz is ideális eszköz. Akár internetezés, zenehallgatás vagy HD minőségű videók lejátszása a feladat, az Esprimo Q1500 az otthoni és irodai környezetben is sokféle alkalmazási területet támogat. Mindez alacsony energiafogyasztással és zajkibocsátással jár.

Esprimo Q1500 mini PCSzólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu