Connect with us

Hirdetés

technokrata

Full HD-s filmnézés notebookon

Smart home

Full HD-s filmnézés notebookon

Kipróbáltuk a Fujitsu nagyfelbontású filmekkel is megbirkózó Amilo Xi3670 noteszgépét.

Mi ötlik az ember szemébe először, a megújult Fujitsu noteszgépeit nézve? A szürke-fekete vagy fehér fekete színvilág, és a futurisztikus, rideg formavezetés? Nos, a vállalat az Amilo Xi 3670-nél szakított ezzel a kialakítással, legalábbis ami a komorságot illeti. Ívelt formák ugyan még mindig nincsenek a kis masinán, viszont a szürke színt a vörös váltotta fel, így egy fokkal barátságosabbá vált a laptop.

A nemrég nálunk járt masina fedőlapja zongoralakk borítást kapott. Nézőpont kérdése, hogy ez jó döntés volt-e: mindenképpen elegáns külsőt kölcsönöz a noteszgépnek, ugyanakkor feltűnően látszanak rajta az ujjlenyomatok. Az ember vagy textilkesztyűben dolgozik vele, vagy gyakran törölgeti mikroszálas kendővel, vagy pedig kénytelen megbarátkozni azzal: ha nem szobadísznek vette, maszatolódni fog. Az viszont biztos, hogy könnyen felismerhetővé teszi a laptopot, és nem csak az oldalpaneleken alkalmazott vörös szín miatt: a fedőlapon öles betűkkel került felírásra az Amilo (és kisebb méretben a Fujitsu) márkanév.

18,4 colos LCD-jének kávájába integráltan található a mára már kötelezőnek mondható mikrofon és webkamera. A BrilliantView folyadékkristályos kijelző nemcsak, hogy szélesképernyős kialakítású, de 1920×1080 pixeles felbontással rendelkezik, így akár full HD-s filmek is torzítás nélkül nézhetők a monitoron.

A cseppálló billentyűzetpanelt – köszönhetően a nagy kijelzőnek – kényelmesre szabhatták a Fujitsu tervezőmérnökei. Ennek révén teljes méretű gombkiosztást kapunk, plusz numerikus billentyűzetet. Asztali számítógépeknél megszokott nagyságú jobboldali Shift és Space gombok teszik komfortossá használatát, bár az összképet némileg rontják a kicsire szabott baloldali Shift és kurzorbillentyűk. A designnak alávetett panelen alig néhány extra gombot találunk: baloldalra a fehér színnel világító bekapcsológomb, középen felülre pedig kék LED-es vezérlés (pl. ventilátor, tartalomlejátszás, hangerő) került. A touchpad láthatóan a jobb kézzel „egerezőkre” lett szabva: középtől picit balra helyezkedik el.

Mivel a csomagolás tartalmazott egy RCA-Jack videokábelt és egy antennakábelt is, nem meglepő, hogy a laptop hátuljában számos, multimédiával kapcsolatos port található. A Firewire mellett helyezkedik el a D-Sub, a HDMI és a TV-antenna csatlakozója is. A tévézés élményét fokozandó baloldalt, a készülékvázba süllyesztve találjuk a távirányítót, amellyel a masinától kicsit távolabbról is kényelmesen, a billentyűzet használata nélkül vezérelhetjük a médialejátszást (hangerőszabályzás, dalok léptetése stb.). Szemből pedig a fülhallgató/mikrofon ki/bemenete csábít a környezetet nem zavaró audioélményre.

Nem szűkölködik az egyéb portok tekintetében sem az Amilo Xi 3670: külső merevlemez gyors adatátvitelű használatát elősegítő eSATA, gigabites LAN csatlakozó, USB portok kerültek rá. Ám ami ennél sokkal fontosabb, hogy a Fujitsu mérnökei nem adtak ki félkész megoldást a kezükből: a készülék optikai meghajtója támogatja a Blu-ray lejátszást. A tálcát kinyitva láthatóvá válik a vörös és a kék lézer diódája is. Így, ha nagyfelbontású videókat akarunk nézni, nem kell feltétlenül bizonytalan forrásból letölteni; az eredeti lemez meghajtóba helyezésével már indulhat is a mobil mozizás.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés