Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar diák nyerte a Google fotópályázatát

Smart home

Magyar diák nyerte a Google fotópályázatát

Több mint 3500 nevezés érkezett 82 különböző országból – a pályázatot a magyar Halász Dániel nyerte.

A Google a Saatchi Galeriával közösen írta ki a pályázatot, amelynek célja tehetséges fiatal fotósok felkutatása volt. Több mint 3500 nevezés érkezett 82 különböző országból, és 170 ezernél is többen vettek részt a közönségszavazáson. Ezen szavazás eredményeként a legjobb 36 sorozatból iGoogle-téma készült, amelyeket a felhasználók itt állíthatnak be maguknak. A hat legeredményesebb képsorozat sorrendjéről a híres fotósokból, kurátorokból és művészettörténészekből (Martin Parr, Idris Khan, Michael Hoppen, Tim Marlow, Susanna Brown és Mariella Frostrup) álló zsűri döntött.

Halász Dániel, a MOME negyedéves hallgatója Camp 165 Watten című sorozatával diadalmaskodott a versenyen. Rajta kívül még az Egyesült Királyságban élő Aliyah Hussain képeit díjazták. A fiatal magyar fotós képeit nemcsak a Londonba utazók tekinthetik meg, hanem az interneten keresztül bárki, hiszen a www.google.com/photographyprize weboldalon is fent vannak a győztes alkotások.

Halász Dániel elmondta: „Nagyon meglepődtem, hogy én nyertem a Google Photography Prize-t, és különösen nagy megtiszteltetés, hogy a Saatchi Galériában állítják ki a képeimet. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, illetve aki szavazott rám. A sorozat Wattenben, egy skót faluban készült, és egy második világháborús hadifogoly-tábort ábrázol, ahol magasrangú náci katonákat tartottak fogva átnevéles céljából. A tábor létezésére csupán két évvel ezelőtt derült fény. Azért ezt a témát választottam, mert szerettem volna emlékeztetni az embereket arra, hova vezet a gyűlölet.”

A fotóművész Idris Khan, a zsűri egyik tagja így nyilatkozott Dániel sorozatáról: „Dániel képeinek egyedi hangulata van, és pontosan azt ragadja meg, ami felett mások átsiklanának. Ahelyett, hogy a fényképezőgép irányítaná a szemét, úgy tűnik, hogy tudatosan ő kontrollálja, hogy mit és miért fényképez.”



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés