Connect with us

Hirdetés

technokrata

Energiatakarékos gomb a tévé távirányítóján

Smart home

Energiatakarékos gomb a tévé távirányítóján

Beépített fényérzékelő segíti a Sharp új, full HD-s LCD tévéjének fogyasztáscsökkentését.

Az energiatakarékosság egyre inkább alapkövetelmény a szórakoztató elektronikai termékek terén is. Ehhez igazodóan a Sharp most piacra dobta négy új, környezetbarát funkciókkal ellátott LCD tévé készülékét, az AQUOS LC-DH77E sorozatot. A 82 centis modell 142 wattot, a 132 centiméteres készülék pedig 252 wattot fogyaszt bekapcsolt állapotban, készenléti állapotban pedig beérik mindössze 0,2 wattal óránként.

A DH77E sorozat magas környezeti teljesítményének legfontosabb jellemzője az „eco” mód, amely segítségével a nézők két lépcsőben, 15 vagy 20 százalékkal csökkenthetik a képernyő háttérvilágításának erősségét. Az AQUOS távirányítón található „ECO” nyomógomb az LCD tévék között a világon elsőként lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül aktiválják ezt az energiatakarékos funkciót, hogy a menüben kellene keresgélniük. A DH77E sorozat másik „zöld” technológiája az optikai képvezérlés (Optical Picture Control – OPC). Ennek lényege, hogy a készülék kávájába épített fényérzékelő a környező fényviszonyok függvényében állítja be a képernyő háttérvilágítását.

A kedvező környezetbarát funkciók mellett az új folyadékkristályos televíziók kifinomult dizájnnal készülnek. Az optimális képvisszaadás biztosítása érdekében a DH77E termékcsalád valamennyi készüléke 1920×1080 képpontos, vagyis full HD felbontású panellel és 100 hertzes technológiával rendelkezik, válaszidejük pedig mindössze négy milliszekundum. Továbbá, a 106, a 116 és a 132 cm-es készülékek dinamikus kontrasztaránya 50000:1, a 82 centis változat pedig 30000:1 kontrasztaránnyal bír.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés