Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha olcsón akar tévét venni, siessen a vásárlással!

Smart home

Ha olcsón akar tévét venni, siessen a vásárlással!

Komoly drágulás jön karácsony után a vékonyképernyős televíziók piacán.

Évek óta tartó trend, hogy a lapos kijelzők egyre olcsóbbá és olcsóbbá válnak, mindamellett képátlójuk is mind nagyobb lett. Ennek köszönhetően ma már nem számít elérhetetlennek egy 106 centiméteres példány a hazai piacon sem, de vastagabb pénztárcával rendelkezők akár 130-140 centis tévéket is vehetnek, még milliós összegek kifizetése nélkül. Néhány hétig – ha hinni lehet a gyártóknak.

A televíziók előállításában érdekelt cégek ugyanis bejelentették, hogy a következő év elején, vagyis a karácsonyi bevásárlási láz elmúltát követő hetekben jelentős áremelést fognak végrehajtani. Az egyre csökkenő árak ugyanis egyre csökkenő profitszintet is jelentenek számukra, és mára ez odáig fajult, hogy a kommersz tévéken alig van haszna a gyártóknak. Plusz az áremelés mellett szól az a tény is, hogy a dollár árfolyama jelentős változáson ment át a mögöttünk álló fél év során, a távol-keleti valutákhoz képest.

Lássunk egy kicsit tisztábban! A Sony 10-30 százalékos emelést prognosztizál az új évre, valamint a Panasonic és a Samsung is hasonló tervekkel állt elő. És ezt csak azért nem most lépik meg a gyártók, mert a kereskedők már hatalmas készleteket halmoztak fel a televíziókból, úgyhogy pillanatnyilag nincsen szükségük újabb, nagyobb mennyiség rendelésére.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés