Connect with us

Hirdetés

technokrata

Búcsút intünk a billentyűzeteknek?

Smart home

Búcsút intünk a billentyűzeteknek?

A következő évtizedben megválhatunk a digitális másolásvédelmektől is, állítja egy felmérés.

Nemrég tette közzé a Pew Internet and American Life Project azon felmérésének eredményeit, amelyben az előttünk álló évtized technikai változatásait boncolgatta. A több mint ezer internetes aktivista, újságíró és technikai guru megkérdezésével zajlott kutatás érdekes megállapításokra jutott. Például a 2020-as évre a válaszolók nagy része szerint többségünk már mobiltelefonnal fog csatlakozni a Világhálóra. Ugyanerre az időpontra a digitális másolásvédelem halott lesz, vélekedtek a megkérdezettek (ennek első jeleiről már közel egy éve írtunk).

Aggasztó vagy reménykeltő, ezt döntse el ki-ki maga: a felmérés szerint a következő évtizedben a szellemi munkát végző, magasan képzett felnőttek egyre kevésbé tudják majd elkülöníteni munkájukra és saját magukra fordított idejüket. Ugyanakkor a megkérdezettek többségének állítása szerint a szórakozás és a munka integrálódása életünkbe viszonylag zökkenőmentes fog zajlani.

A kommunikáció átalakulásáról gyakorlatilag szintén összhangban megszavazott jövőkép alakul ki: eszerint a beszéd és az érintés általánossá válik, ami a kezelői felületeket illeti. Sokan még a mai értelemben vett billentyűzet eltűnését is előre vizionálták: szerintük csak olyan helyzetekben lesz szükségünk karakteres beviteli eszközre, ha olyan közegben tevékenykedünk, ahol nem akarunk hangosan utasításokat adni elektronikus eszközeinknek. Ám ekkor sem úgy kell elképzelni a dolgot, hogy előkapunk egy klaviatúrát a farzsebünkből – a kisméretű internetes készülékek általánosan képesek lesznek virtuális billentyűzet tetszőleges felület kivetítésére, illetve az érintések értelmezésére (ez sem ismeretlen már a számítástechnika világában).

Aki kíváncsi a teljes listára – akad még benne számos érdekes megállapítás -, az erre a linkre kattintva olvashat bele a PDF dokumentumba.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés