Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymilliárd eladott egér

Smart home

Egymilliárd eladott egér

Az 1.000.000.000-ik a számítógépes egér első nyilvános bemutatójának negyvenedik évfordulójával egy időben talált gazdára.

Az 1981-ben, a svájci Apples városában, egy családi házban megalapított Logitech rövid idő alatt megvetette lábát a Szilícium-völgyben is. Első kiskereskedelmi forgalomban kapható egerét 1985-ben mutatta be, és 1996-ra már százmillió eladott példánynál járt. A Logitech egerek eladása hét évvel később már az 500 milliós határon is túl volt. A Logitech ma több mint 100 országban árul egereket, és naponta átlagosan 376.000, havonta összesen 7,8 millió darabot gyárt. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a vállalat a minap eladta egymilliárdodik számítógépes egerét. A Gartner elemzővállalat szerint ma már több mint egymilliárd ember használ számítógépet világszerte, és ez a szám újabb egymilliárddal fog nőni 2014-re.

„A Logitech P4 egérrel való első, 1982-es kattintás óta a Logitech egerek nélkülözhetetlen szerepet töltöttek be a személyi számítógépek fejlődésében.” – mondta Gerald P. Quindlen, a Logitech elnök-vezérigazgatója. “A gesztusokat felismerő Logitech MX Air légi-egér és a hibrid Logitech diNovo Mini tenyérnyi méretű billentyűzet már mutatnak valamit abból, hogy milyen irányú újítások várhatók a Logitech következő generációs eszközeitől.” – mondta Rory Dooley, a Logitech vezérlőeszközök üzletágának igazgatója.

Logitech MX Air légi-egér

Amíg a Logitech ezt az egymilliárdos mérföldkövet ünnepli, addig mások a számítógépes egér első nyilvános bemutatásának negyvenedik évfordulójára büszkék. Amint arról mi is írtunk, még videón is megtekinthetők a digitális vezérlőeszköz első „lépései”. Vannak azonban, akik már nem jósolnak sok időt az egérnek: a Gartner szerint 3-5 éven belül eltűnnek mindennapi életünkből.

a világ első egere

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés