Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan lopták meg majdnem az Intelt?

Smart home

Hogyan lopták meg majdnem az Intelt?

Processzortervekkel ment volna az AMD-hez.

Az ipari kémkedés nem hagyja érintetlenül a félvezetőipart sem. Mint az x86-os piac vezető gyártója, értelemszerűen az Intel van kitéve ennek a jelenségnek a leginkább. Nemrég példát is szolgáltatott rá az élet, mennyire.

A magyar származású Andy Groove által is alapított vállalatnál dolgozott Biswamohan Pani. Az exmérnök – nem tudni, milyen felindulásból – úgy döntött, hogy eltulajdonítja az Intel üzleti titkait, és azt legnagyobb riválisának, az AMD-nek kiszolgáltatja, valószínűleg a busás anyagi juttatás reményében. Pani összesen 13 állományt akart kicsempészni a chipgyártó számítógépes rendszeréből, amely több mint 100 oldalnyi belső információt tartalmazott.

A designvázlatok többek között az FBI hathatós segítségének köszönhetően nem jutottak végül ki az Intel tulajdonából. No meg azért sem, mert egy másik inteles alkalmazott elszólta magát – „vicces üzletekről” tett megjegyzést, ami a rendszerhozzáférési logokban nyomott hagyott. Ez elég is volt ahhoz, hogy az exmérnököt letartóztassák ipari kémkedés vádjával – az indiai származású férfinek még az útlevelét is bevonták, így nem hagyhatja el (legálisan) az észak-amerikai országot. Azt talán említeni sem kell, hogy semmilyen állást vagy pénzjutalmat nem kapott az AMD-től…



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés