Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legvékonyabb LCD TV-je

Smart home

A világ legvékonyabb LCD TV-je

Az Edge LED technológia teszi lehetővé a megdöbbentően vékony, 9,9 mm-es képernyőt.

A Sony Bravia ZX1 40 hüvelykes képernyője mindössze 9,9 mm vastagságú a legvékonyabb részen. Az ostya-vékony tévé eleganciáját ráadásul tovább fokozza, hogy nincsenek jelkábelek, melyek tönkretennék a lebegő kinézetet. Ehelyett a „Bravia 1080 Wireless” szuper-gyors, vezeték nélküli kapcsolat továbbítja az audiovizuális jeleket a különálló Media Receiver egységtől a képernyőhöz.

A TV jelkábelek és egyéb eszközök, ugyanis csak ehhez a Media Receiver-hez kapcsolódnak, melyet viszont el lehet rejteni. A videojelet a nagysebességű vezeték nélküli HD kapcsolat juttatja a képernyőre, mely képes a HD jelek valós idejű továbbítására. A Media Receiver emellett integrált MPEG4 AVC-HD2 tunerrel, valamint DVB-T és DVB-C3 digitális szabadsugárzású és kábeltévé tunerekkel rendelkezik. Ezek alapján a nézők hozzáférhetnek a földi sugárzású HDTV adásokhoz, valamint a standard digitális adásokhoz (ahol elérhető).

A Media Receiver vevőegység bárhová tehető a helyiségben, a rádiófrekvenciás távirányítónak köszönhetően. Eltérően az infravörös továbbítás rálátás miatti korlátozottságától, az RF irányfüggetlen, ezért minden helyzetben működik.

A képminőségről a Bravia Engine 2., a Sony jelprocesszorának új verziója gondoskodik. Ez a technológia elődjéhez képest jobban állít elő fekete színt, élethű mélységgel és részletekkel jelenít meg tárgyakat, eltávolítva a képhibákat és „zajt”. A továbbfejlesztett képfeldolgozó technológia biztosítja a gyors mozdulatok könnyed kezelését, kristálytiszta és élethű képet varázsolva. Az új fejlesztés kulcsa a Motionflow 100Hz, IB (Image Blur – képelmosódás) csökkentéssel.

A Motionflow 100Hz egyedi algoritmust használ a TV kép megjelenítését 100 fps-re (100Hz) emelve, további képkockák intelligens behelyezésével. A kiegészítő képkockák kompenzálják az 50 Herz-es jeleneteket, amelyek túl lassúak a gyorsan mozgó jelenetek pontos és kisimult megjelenítéséhez, mint például sport közvetítés, gyors kamera pásztázás vagy szöveg görgetés a képernyő alján. Az Image Blur Reduction (IB Csökkentés) kitisztítja az eredeti jelet, minden képkockát élesítve, mielőtt abból új képkockát készítene. A kombinált hatás eredménye látható a képernyőn.

A készülék 4 darab HDMI bemenetet (1 x kijelző; 3 x Media Receiver egység) kapott. Míg a hagyományos képernyők CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp) megvilágítással rendelkeznek, a Bravia ZX1 oldalról világító LED sorokat kapott.

Végül, a Picture Frame mód azt jelenti, hogy a képernyőnek sosem kell üresnek lennie. Mikor nincs használatban, képes nagy felbontású képek megjelenítésére, akár előzőleg feltöltve a Media Receiver egységbe, vagy a felhasználó saját válogatását USB-n keresztül.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés