Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop? Frászt, egy hatalmas dög!

Smart home

Laptop? Frászt, egy hatalmas dög!

A Sony nem mindennapi méretekkel megáldott „hordozható” számítógépet mutatott be.

Mi számít nagynak egy notebook esetében? Aki a kicsi, ultrahordozható kategóriához szokott, annak már egy 14 colos LCD-vel rendelkező példány is sok (hát még a netbook őrületbe bekapcsolódott felhasználók számára). Ha a nagy többséget nézzük, akkor a 15,4 colos példányok lassan átlagosnak mondhatók itthon is – egy 17 colos folyadékkristályos kijelzővel szerelt modellt azért azonban megnézünk még a boltok polcain is. Nos, a Sony erre is rálicitált…

A távol-keleti vállalat monitorán teljes HD felbontás (azaz 1920×1080 pixel) is megjeleníthető – köszönhetően az elképesztően nagy méretekkel rendelkező, 18,4 colos LCD-nek. A Vaio masina természetesen minden „földi jóval” el van látva, ami zavartalanná teszi a filmnézést: a hatalmas adatmennyiség kezeléséért egy 2,53 GHz-es órajelen üzemelő, T9400-as modellszámú Core 2 Duo felel, operatív tára pedig akár 4 GB-ig is bővíthető. Megjegyzendő, hogy ez utóbbi teljes kihasználásához már 64 bites operációs rendszerre van szükség.

Mivel hely volt bőven, nem meglepő, hogy a gyártó tárkapacitás tekintetében sem spórolt. A Sony masinájában két darab 250 GB-os winchester teljesít szolgálatot, és egy eSATA csatlakozó áll rendelkezésre arra az esetre, ha ez még mindig nem lenne elég. Természetesen Blu-ray író is jutott bele, hiszen anélkül a filmnézés élménye nem lenne az igazi. Ezenfelül rendelkezik Firewire porttal, három 2.0-s USB csatlakozóval, illetve egy nagysebességű, UDMA-képes CF slottal, a CompactFlash memóriakártyákhoz.

A fentiek ismeretében valószínűleg senkit sem lep meg, hogy HDMI-kimenettel is felszerelték, a grafikus megjelenésért pedig egy Geforce 9600M GT videokártya felel – vagyis akár játékra is használható a „kicsike”. A 802.11n standardot támogató masina alig 3,9 kilogrammot nyom a mérlegen – ami valóban nem sok egy ilyen tudású és méretű mobil számítógép esetében. Viszont arra ne számítsunk, hogy sokáig bírja akkumulátorról: ideális esetben 2 órás üzemidőt ígér a Sony. Mindezt nagyjából 3 ezer dolláros áron – a hónap végétől, egyelőre csak Japánban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés