Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világelső: cserélhető objektíves, mégsem tükörreflexes

Smart home

Világelső: cserélhető objektíves, mégsem tükörreflexes

A Panasonic bejelentette új fényképezőgépét, a DMC-G1-et, mely az új Mikro 4/3-os szabvány szerint készült.

A tükörmentes felépítés és a 4/3-os képérzékelők által nyújtott kiváló képminőség tisztán elválasztja a G1-et a szokásos DSLR gépektől, melyek a legtöbb ember fejében élő kép szerint, nagyok, súlyosak, és nehezen kezelhetők.

A Panasonic teljesen új koncepció szerint gyártja modelljét, és kihasználja a digitális technikában és a 4/3-os szenzorok alkalmazásában rejlő lehetőségeket. A váz és az objektív közötti elektronikus érintkezők számának növelésével a rendszer még tovább fejleszthető, és további izgalmas lehetőségeket tartogat. A G1 ráadásul nemcsak az új Mikro 4/3-os szabvány szerint készülő objektívekkel való kompatibilitást támogatja, de a normál 4/3-osokkal való együttműködést is (opcionális adaptergyűrű alkalmazásával). Ez azt jelenti, hogy ha egy vásárló az új rendszer mellett dönt, nem kell feltétlenül megszabadulnia már meglévő, akár más márkájú 4/3-os objektívjeitől.

A G1 a világ első olyan fényképezőgépe, mely a Mikro 4/3-os szabvány szerint készül. Az új modellel a Panasonic tükörmentes felépítést vezet be a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek világába, ami a készülékek méretének jelentős csökkenését eredményezi. A méretcsökkenésnél azonban jóval többről van szó. Az új rendszer lényegi tulajdonságaiból fakadóan számos új, innovatív technológia és funkció készülékben való alkalmazása oldható meg. Ennek köszönhetően a G1 a cserélhető objektíves gépeknél szokásos optikai kereső helyett Állandó Élőképet biztosító fejlett elektronikus keresővel rendelkezik. Ezen túlmenően gyors és pontos élességállítást biztosító Kontraszt AF-rendszert kínál, és tartalmazza a kompakt modelleknél nagy sikerrel alkalmazott, egyszerű és eredményes felvételkészítést támogató Intelligens Auto (iA) módot is. Ez utóbbi 6 különböző, egymással összhangban működő érzékelő és korrekciós technológiát foglal magában: a MEGA O.I.S. optikai képstabilizátort, az Intelligens ISO-vezérlést, az Arcérzékelést, az Intelligens motívumprogram-választást, az Intelligens kontrasztvezérlést, és az AF-követést.

A G1 által nyújtott kiváló képminőség hátterében 4/3-os, 12,1 megapixel felbontású Live MOS szenzor áll, ami kiváló dinamikatartományt nyújt, és energiafelhasználása alacsony. A képérzékelőt tökéletesen egészíti ki a Venus Engine LSI-k legújabb generációja, a precíz képfeldolgozást, valósághű színeket és fejlett zajcsökkentést produkáló Venus Engine HD. Az objektívek cseréje során a fényképezőgép belsejébe jutó por problémáját a Panasonic szuperszónikus hanghullámos szűrő alkalmazásával oldotta meg. Ez meggátolja, hogy szennyeződés rakódjon a képérzékelőre.

A 124x84x45 milliméter méretű, illetve 380 gramm tömegű (gépváz) G1-gyel a fotók kényelmesen komponálhatók meg a 460.000 képpontot tartalmazó kihajtható és nagy szögben forgatható, 3 colos LCD-n, a felvételek megtekintése pedig HDMI-kimeneten keresztül is lehetséges. Az energiaellátásról egy 1.250 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés