Connect with us

Hirdetés

technokrata

“Nulla wattos” monitor a Fujitsu Siemens-től

Smart home

“Nulla wattos” monitor a Fujitsu Siemens-től

A monitorok használaton kívül egyáltalán nem fogyasztanak áramot.

A szabadalmaztatás alatt álló „nulla wattos” energiatakarékos technológia azt jelenti, hogy a cég új Scenicview Eco monitorai használaton kívül egyáltalán nem fogyasztanak villamos áramot – mivel ilyenkor DC-átalakítójuk teljesen kikapcsol. Tudni illik, hogy a legtöbb monitor rendszerint még készenléti üzemmódban is felvesz 1-6 watt energiát.

Az Eco üzemmód alapértelmezett állapotban be van kapcsolva. A kijelző tápegysége tartalmaz egy PC által vezérelt kapcsolót. Amikor a monitor kikapcsol, ez a kapcsoló teljesen leválasztja az egységet az elektromos hálózatról. Amikor a PC újra kimeneti jelet küld a monitornak, egy kis elektromos impulzus visszaállítja a kijelző tápellátását. Ez a funkció analóg és digitális monitorkimenet esetén is működik.

A Német Szövetségi Anyagkutatási- és -vizsgálati Intézet (Bundesanstalt für Materialforschung) szerint 35 terawatt energiát lehetne megtakarítani évente, ha az Európai Unió minden részén átállnának készenléti üzemmódban nulla watt energiát fogyasztó elektromos eszközökre. Az uniós „Stand-by Initiative” jelentése szerint a készenléti üzemmód teszi ki a háztartások és az irodák villamosenergia-fogyasztásának mintegy 10 százalékát az EU tagállamaiban.

A Fujitsu Siemens Computers mindkét Scenicview Eco monitora – a 20 hüvelykes P20W-5 ECO és a 22 hüvelykes P22W-5 ECO – a Premium családhoz tartozik, tehát a környezetbarát tulajdonságok mellett gazdag funkcionalitással bír. Mindkét egység továbbfejlesztett, ergonomikus talppal rendelkezik. A DisplayView AutoBright fényerőszabályozó funkció automatikusan a fényviszonyokhoz igazítja a monitor fényerejét. Ezzel csökkenti a szem fáradását és akár további 30 százalékkal csökkentheti az energiafogyasztást. A monitorok maximális fényereje 300 cd/m2. Az ECO monitorok 1680×1050 képpont maximális felbontást nyújtanak, és 5 millimásodperces válaszidővel, zavaró képernyőhatások nélkül jelenítik meg a grafikákat. A HDMI interfész támogatásának köszönhetően a monitorok a nagy felbontású képek szerkesztéséhez is használhatók.

Szeptemberben két újabb modellel egészül ki a „nulla wattos” kínálat: egy 24 és egy 26 hüvelykes monitorral. A Scenicview Eco monitorok már jelenleg is rendelhetők az EMEA régió minden országában. A 20 hüvelykes modell 100.000 forint alatt elérhető.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés