Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ipari PC-k mostantól extra rendszerteljesítménnyel

Smart home

Ipari PC-k mostantól extra rendszerteljesítménnyel

Tehermentesített processzor.

A Siemens Ipari Automatizálás divíziója robusztus ipari PC családjának alaplapjait Profinet interfésszel látta el. Három-port-kapcsolóként kialakítva ez az interfész az RT kommunikáció mellett az izokron real time (IRT) kommunikációt is támogatja, és integrálja a Siemens PC-ket Profinet hálózatokban. A vezérlő-architektúra a standard Profinet Asic Ertec 400 platformra épül, amellyel átfogó valósidejű kommunikáció valósítható meg a vállalatvezetés szintjétől le egészen az automatizált folyamatig. Ugyancsak lehetővé teszi az egyidejű RT és IT kommunikációt ugyanazon a vonalon, például TCP/IP protokollal.

Az alaplapra integrált Profinet interfész tehermentesíti a PC processzorát a kommunikációs feladatoktól, így megnöveli a PC rendszerteljesítményét. Megtakarít emellett egy slotot is, amely így felszabadul más bővítőkártyák számára. A három Profinet-port révén rugalmasan és egyszerűen lehet lineáris vagy gyűrűs hálózati topológiákat kialakítani. A portokat PLC-k, elosztott I/O vagy meghajtók PC-hez kapcsolására lehet használni. Alternatív lehetőségként, RT kommunikációban, a portok standard Windows TCP/IP kommunikációs interfészként is használhatók, vagy például Simatic WinCC flexible alapú vizualizációs feladatokra.

A PLC WinAC RTX 2008 szoftver új verziója már ki is használja az onboard interfész új kommunikációs lehetőségeit. A hálózati topológia konfigurálására a Step 7 vagy az NCM-PC alkalmazható.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés