Connect with us
Hirdetés

technokrata

Gyermekkori szerelmünk újra a miénk lehet!

Smart home

Gyermekkori szerelmünk újra a miénk lehet!

Felnőtt játékok – képekkel!

Az elmúlt pár évben futótűzként terjedő retro stílus nem jelent egyet a nosztalgiával – már csak azért sem, mert a nosztalgia (a nostos visszatérés, az algos szenvedés görögül) jelentése árnyalatnyi fájdalmat is magában hordoz. Az ismétlődő retro-hullám leginkább a trendetlen tárgyakat hozza újból és újból divatba, de ki gondolta volna anno a hetvenes-nyolcvanas években, hogy egyszer igazi LEGO bútorai lesznek a lakásában?

Nem vitatott, a LEGO az egyik legsikeresebb építőjáték világszerte. Története a harmincas években kezdődött, a ma ismert változata pedig idén ünnepli 50. születésnapját: 1958-ban született meg az igazi LEGO, időtállóságát mutatja, hogy fél évszázad múltán is kompatibilis az akkori elemekkel. Persze azóta már számtalan számítógépes játék is napvilágot látott.

Thierry Nahon és Philippe Landecker tervezőknek köszönhetően most igazi gyermekkori érzésünk lehet az irodában vagy akár a nappalinkban is. A felnőtt Legoland elemei ugyanazt a logikát követik, mint a játék, azaz különböző változatokban állíthatók össze, és attól függően, hogy üveglapot, vagy szivacsot helyezünk a tetejükre, a legtöbbféle bútorzat – még számítógép asztal is – kiokoskodható belőlük.

Az interneten megrendelhetők nemcsak az alaptéglák (LunaBlock), hanem az átlátszó (LunaGlass) és a polipropilénből (LunaSoft) készült blokkok is. A puha felületet a LunaLight, míg a keménységet az acélozott LunaMetal elemek biztosítják a nagy összerakóban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés