Connect with us

Hirdetés

technokrata

A művirágok napenergiát gyűjtenek

Smart home

A művirágok napenergiát gyűjtenek

Feladatot kaptak a mihaszna utánzatok.

Miután az emberiség félig-meddig tönkretette környezetét, mi mást tehet, mint hogy létrehoz egy mesterséges természetet. A japán National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST), a Mitsubishi Corp. és a Tokki Corp. éppen ezért kifejlesztette a szobanövényre hasonlító napelem modul prototípusát.

A szerves vékonyfilm napelemeket egy réteg műanyag védi, a technológia minden bizonnyal a jövő egyik optimális megoldása lesz, amely lehetővé teszi, hogy ha kifutunk a fákból és növényekből az elkövetkezendő 50 évben, legyen mivel helyettesíteni némileg a kimaradást.

Az energiaválság napjainkban nagyon is aktuális kérdés – rövidtávon, mivel hosszútávon a klímaváltozás sokkal súlyosabb globális probléma. Tény, az energia legnagyobb részét szén-alapú energiahordozókból nyerjük. A szén-alapú energia előállításakor szén-dioxid (CO2) és más gázok keletkeznek, ezáltal a bennünket védő, az életet fenntartó atmoszféra alkotórészeiben felborul az egyensúly. A probléma az, hogy a szén-tüzelésű erőművek száma világszerte megugrott, hogy a technológia exponenciálisan növekvő energiaszükségletét pótolni tudja. Becslések szerint a szén-dioxid kibocsátás 40 százalékáért a fosszilis alapú áramtermelés felelős. Az emberiség különböző tevékenységeihez kapcsolódó szén-dioxid kibocsátás megközelítőleg 27 milliárd tonna évente.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés