Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szuper-zoom: 18x-os nagyítás, 10 megapixel – Nikon P80

Smart home

Szuper-zoom: 18x-os nagyítás, 10 megapixel – Nikon P80

A Nikon bejelentette P80 típusjelzésű új Coolpix modelljét.

A 10 megapixeles új fényképezőgép nagy átfogású Nikkor zoom objektívvel rendelkezik, melynek köszönhetően még jobban ráközelíthetünk a fotótémára, képstabilizációs technológiája pedig tiszta és éles fényképek készítését teszi lehetővé. Az aktív amatőr fotósok számára tervezett fényképezőgép kategóriáján belül a legkisebb vázmérettel és olyan zoom objektívvel büszkélkedhet, mely rendkívül széles gyújtótávolság-tartományt biztosít (35 milliméteres formátumban 27-486 milliméternek felel meg). A megcélzott piaci szegmens igényeihez igazodva a fényképezőgép manuális expozícióvezérlést (záridő és rekesz), valamint a gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezés megkönnyítése érdekében ISO 6400 értékig terjedő nagy érzékenységet kínál. A nagy teljesítményű zoom objektív használatával akár 1 centiméter távolságban lévő témára is lehet élességet állítani, a képérzékelő-eltolásos rázkódáscsökkentés technológia pedig a képérzékelő stabilizálásával kompenzálja a fényképezőgép rázkódását.

A készülék elektronikus keresővel van felszerelve, mely segíti a pontos képkomponálást a teljes zoomtartományban, továbbá nagyméretű 2,7 colos képátlójú, tükröződésgátló bevonattal ellátott kijelzővel rendelkezik. A fényképezőgép csoportképek és portrék készítésére kifejlesztett három egyedi Nikon technológiát tartalmaz, ezek az Arc-Prioritásos AF, a Beépített vörösszemhatás-korrekció és a D-Lighting, a gyenge fényben való fényképezést pedig a készülék nagy ISO érzékenysége segíti. A ˝Képoptimalizálás˝ funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felvételek rögzítése után szabadjára engedjék kreativitásukat, és például monokróm fényképeket készítsenek 4 különböző szűrőeffektussal, az eredeti színes változat megtartása mellett.

A masina 15 motívumprogramja különféle fényképezési helyzetekre, például éjszakai, vízparti és panorámafelvételekre, illetve sportfotózásra optimalizált beállításokat biztosít, továbbá a legjobb eredmény elérése érdekében előre megadhatók a gyakran használt beállítások. A videorögzítési funkció lehetővé teszi, hogy 30 kép/másodperc sebességgel valósághűen örökítsük meg az eseményeket, valamint időzített képsorozatokat is készíthetünk. A fényképezőgép 52 MB belső memóriával rendelkezik, és SDHC memóriakártyákat képes fogadni. A Nikon P80 április végétől lesz kapható, mintegy 110 ezer forintos áron.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés