Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ysio: vezetéknélküli detektor

Smart home

Ysio: vezetéknélküli detektor

Az új rendszerű röntgen kielégíti a radiográfia minden klinikai követelményét.

A Bécsben megrendezett Európai Radiológiai Kongresszus 2008 keretében a Siemens Egészségügy szektora (Healt Care; korábban Orvostechnika ágazat) új digitális radiográfiai rendszert mutatott be. Az Ysio lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egy modul-programból egyéni igények szerinti röntgenrendszereket állítsanak össze. Egy vagy két detektorral, páciens-asztallal vagy a nélkül, teljesen automatizált vagy szinkronizált üzemmódra – orvosi praxisok vagy kórházak az Ysio-val olyan röntgenrendszerhez jutnak, amely szinte minden klinikai igényhez adaptálható.

Páciensforgalom és –profil, munkafolyamatok, költségvetés, helyi szabványok és szabályzatok tekintetében nincs két egyforma rendelő vagy kórház. Az Ysio konfigurátora (szoftvereszköz) segítséget nyújt a megfelelő rendszervariáns meghatározásában egy adott ügyfél számára.

Hogy milyen variáns mellet döntött a felhasználó, az optikailag leolvasható a mennyezeti tartószerkezetbe épített „MaxTouch” nagyméretű érintőképernyős színes kijelzőn. Ezen állíthatja be az egészségügyi szakember a kívánt rendszerfunkciókat, mint például vizsgálati és átvilágítási paramétereket, vagy a sugárdózist. Ha teljesen automatizált mennyezeti tartót rendelt az ügyfél, több mint 500 szerv-programból választhat. Ezek vezérlése alatt a tartószerkezet gombnyomásra a kívánt felvételi pozícióba viszi a csövet. Ha egy előző programban a cső függőleges helyzetben volt, akkor most automatikusan vízszintesre lesz átállítva, ha például tüdőfelvételt kell készíteni. A röntgenasszisztens így mentesül a fizikai munkától, és a röntgenlabor munkafolyamatai felgyorsulnak.

Az Ysio modulok közt az egyik fénypontot a vezetéknélküli wi-detektor jelenti. A detektorok, melyek feladata a röntgensugarak átalakítása digitális képi információvá, általában fixen be vannak építve a röntgenasztalba. A wi-D viszont kivehető az asztalból, és közvetlenül a páciens alá vagy mellé helyezhető. Olyan felvételek, melyek – mint például a csípő laterális képe – a fix detektorral nem, vagy csak nehezen készíthetők, most problémamentesen létrehozhatók.

A mozgásukban gátolt pácienseket nem is kell az asztalra fektetni – maradhatnak a tolószékben. Mivel a detektor szorosan a pácienshez fektethető, gyakorlatilag nincsenek képtorzulások. A vezetéknélküli detektor, amely a képadatokat W-LAN kapcsolatban továbbítja a diagnosztikai munkahelyre, olyan rugalmasan állítható be, mint a filmkazetta az analóg röntgentechnikában, miközben rendelkezik a digitális technika minden előnyével.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés