Connect with us

Hirdetés

technokrata

Férges lehet az MP3 lejátszónk is

Smart home

Férges lehet az MP3 lejátszónk is

Egyre értékesebb adatok tárolására használjuk az MP3 lejátszókat, mobiltelefonokat, asztali DVD felvevőket és külső tárolóegységeket.

Az első személyi számítógép megjelenése óta egyrészt exponenciálisan megnőtt a PC-ken tárolt adatmennyiség, másfelől legalább ilyen mértékben nőtt ezen adatok értéke és jelentősége is. Ezeket pedig meg kell védeni, így 2008-ra egyre népesebb lesz azon felhasználók tábora, akik számítógépük élettartama alatt többet költöttek már vírusvédelemre és Internet-biztonságra, mint amennyibe a gépük eredetileg került – állítja a Deloitte Touche Tohmatsu (DTT) 2008-as esztendőre szóló előrejelzése.

Ez a trend ráadásul valószínűleg nem áll majd meg a személyi számítógépeknél – ugyanez a tendencia érvényesül az MP3 lejátszók, mobiltelefonok, asztali DVD felvevők és külső tárolóegységek esetében is, mert bár ezek az eszközök különböző formátumokkal dolgoznak, közös bennük, hogy napjainkban mind értékesebb adatok tárolására használják őket.

A Bellresearch kutatása szerint a PDA-k és az okostelefonok piacát vizsgálva nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hordozható eszközök világát jellemző konvergencia jelenségét sem. Míg néhány éve a mobiltelefon készülékek és a kéziszámítógépek szinte átjárhatatlan kasztokat alkottak, ma ránézve egy-egy eszközre nehéz eldönteni, hogy valójában mit is látunk. A sim-kártya behelyezése után telefonálásra is kiválóan alkalmas PDA-k, illetve a nagyméretű kijelzővel felszerelt, a hagyományos kéziszámítógépek teljes funkcionalitását kínáló úgynevezett okostelefonok olyannyira elmosták a kategóriahatárokat, hogy a jövőben nem a termék eredete lehet kérdéses, inkább az általa kínált funkcionalitás lesz az, ami számít.

A funkciók skálája pedig egyre inkább bővül. Már számos gyártó kínálatában elérhetőek olyan termékek, amelyek mobiltelefonként, navigációs eszközként, videolejátszóként, diktafonként és fényképezőgépként is használhatók, az internetet pedig akár Wi-Fi, akár 3G-s mobilhálózaton keresztül elérik. A kifejezetten mobileszközökre készített szoftverek skálája is bőségesnek mondható, amelyeket a legnépszerűbb PC-s alkalmazások PDA-s adaptációi egészítenek ki.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés