Connect with us

technokrata

Az első sorozatgyártású Cadillac LED-fényszórókkal

Smart home

Az első sorozatgyártású Cadillac LED-fényszórókkal

Még ebben az évben piacra kerül!

Az Osram egy sorozatgyártású Cadillac-modellt (Escalade Platinum) kizárólag LED-technikával működő fényszóróval szerel fel. Az Osram Opto Semicondictors részlegének fényforrását a Hella autólámpa- és -elektronikai gyártó építi be a fényszókba. Az új fényforrások minden funkciót betöltenek: távolsági, tompított és nappali („városi”) illetve helyzetjelző fényt. Az új Cadillac ebben az évben kerül a piacra.

LED-fényforrásokat korábban is beépítettek már: különleges modellek fényszóróiba (például Audi R8) vagy – hosszú élettartamuknak és energiatakarékosságuknak köszönhetően – hátsó lámpákba. A szóban forgó Cadillacba hét darab Ostar Headlamp LED fényforrást építettek be. Ebből ötöt használ a tompított fény, a további kettővel együtt pedig a távolsági fény. A nappali fényhez a fényerőt csökkentik („dimmelik” azaz halványítják). Azaz nincs további fényforrásra szükség – ez a „kombi” megoldás csak LED-del valósítható meg. A LED-ek kis mérete következtében a lámpakonstruktőröknek szinte korlátlan mozgási szabadságuk van a tervezésnél.

Az Ostar Headlamp LED fényforrást a Hella KGaA Hueck&Co igényei szerint fejlesztették ki. Ez az egyik legfényesebb autó-LED-ek egyike. Az 5500 Kelvin fok színhőmérsékletű parányi fényforrások fénye a nappali fény színbenyomásához hasonló – a mai modern autókban előszeretettel alkalmazott kékes, 4000 Kelvin fokos Xenon-fénnyel ellentétben. Az Ostar „kicsi de robusztus”, és -40 Celsius fok és +125 Celsius fok hőmérséklet-tartományban működőképes – a motor közelében szükség is van erre.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin