Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robotok védik a Golf-áramlatot

Smart home

Robotok védik a Golf-áramlatot

A britek víz alatti robothadsereg felállításával óvják a szárazföldet a kihűléstől.

Az Egyesült Királyság szigorú óvintézkedéseket léptetett életbe annak érdekében, hogy a Golf-áramlatot, – északi folytatásával – az Észak-atlanti áramlattal együtt továbbra is biztonságban tudhassa. A rendelkezés első hallásra kissé fikciónak tűnhet, de sajnos, igaz. Egy egész sereg víz alatti robot fogja majd figyelemmel kísérni a Golf áramlatot a Kanári szigetek és a Floridai-szoros közötti szakaszon.

Az eszközök feladata elsősorban a megfigyelés, melynek célja egy esetleges összeomlás jeleinek felkutatása. Ismerősen hangzik? Noha számos kritika érte a Holnapután című filmet, ám a végeredményt senki sem vitatta, csupán azt kifogásolták a szakértők, hogy mennyire gyorsan menne végbe a folyamat.

A britek érdeklődése mindenesetre nem alaptalan, hiszen ha a Golf áramlat megszűnne, vele együtt elúszna az Észak-atlanti áramlat is, mely jóval melegebbé teszi Európa egyes részeinek éghajlatát, különösen az észak-európai teleket. Azaz számos országot belepné a jégkorszak.

Gondoljunk csak bele, hogy télvíz idején Norvégia tengerparti területei átlagban mintegy 30 °C-kal melegebbek, mint az azonos szélességi fokon fekvő észak-kanadai kontinentális területek.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés