Connect with us

technokrata

Tarolnak a Canon tükörreflexes masinái

Smart home

Tarolnak a Canon tükörreflexes masinái

A Canon már 30 millió darabot gyártott le az EOS fényképezőgépekből.

A Canon bejelentette, hogy EOS sorozatú filmes és digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek gyártása terén elérte a 30 milliós darabszámot. A digitális EOS készülékek népszerűségét bizonyítja, hogy csupán az elmúlt négy évben 10 millió darabot értékesítettek a termékekből.

A Canon az EOS D30 modell 2000-es bemutatása óta vezető szerepet tölt be a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán. A németországi Gfk. fogyasztói felméréseket végző társaság Nyugat-Európa 14 országára, valamint Magyarországra, Lengyelországra és Csehországra kiterjedő, 2007. január-október időszakot vizsgáló felmérése szerint ma a Canon 46 százalékos részesedéssel vezető pozíciót tölt be a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán.


A piackutató azonos időszakban végzett Nyugat-Európa 14 országára kiterjedő kutatása alapján az EOS 400D fogyasztói modellből fogyott a legtöbb, míg a világ hír- és sportfotósainak nagy része a professzionális EOS-1 sorozat fényképezőgépeit és az EF objektíveket részesíti előnyben.

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek tömeges elérését az EOS 300D termék 2003. augusztusi bevezetése tette lehetővé. A korábban megszokottnál alacsonyabb áron, azaz kevesebb, mint 1.000 euróért kínált készülék meglepetésként érte az iparágat. Ahogy a fogyasztók új generációja felfedezte a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek nyújtotta lehetőségeket, a készülékkel értékesítési lavinát indított el a vállalat.

A 30 milliomodik darab EOS legyártása egybeesik a Canon megalapításának 70. évfordulójával, valamint az EOS 650 modell 1987. márciusi bemutatásával induló EOS sorozat 20. születésnapjával. Az EOS betűszó az elektrooptikai rendszer rövidítése, emellett a hajnal görög istennőjének neve.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin