Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tarolnak a Canon tükörreflexes masinái

Smart home

Tarolnak a Canon tükörreflexes masinái

A Canon már 30 millió darabot gyártott le az EOS fényképezőgépekből.

A Canon bejelentette, hogy EOS sorozatú filmes és digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek gyártása terén elérte a 30 milliós darabszámot. A digitális EOS készülékek népszerűségét bizonyítja, hogy csupán az elmúlt négy évben 10 millió darabot értékesítettek a termékekből.

A Canon az EOS D30 modell 2000-es bemutatása óta vezető szerepet tölt be a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán. A németországi Gfk. fogyasztói felméréseket végző társaság Nyugat-Európa 14 országára, valamint Magyarországra, Lengyelországra és Csehországra kiterjedő, 2007. január-október időszakot vizsgáló felmérése szerint ma a Canon 46 százalékos részesedéssel vezető pozíciót tölt be a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán.


A piackutató azonos időszakban végzett Nyugat-Európa 14 országára kiterjedő kutatása alapján az EOS 400D fogyasztói modellből fogyott a legtöbb, míg a világ hír- és sportfotósainak nagy része a professzionális EOS-1 sorozat fényképezőgépeit és az EF objektíveket részesíti előnyben.

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek tömeges elérését az EOS 300D termék 2003. augusztusi bevezetése tette lehetővé. A korábban megszokottnál alacsonyabb áron, azaz kevesebb, mint 1.000 euróért kínált készülék meglepetésként érte az iparágat. Ahogy a fogyasztók új generációja felfedezte a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek nyújtotta lehetőségeket, a készülékkel értékesítési lavinát indított el a vállalat.

A 30 milliomodik darab EOS legyártása egybeesik a Canon megalapításának 70. évfordulójával, valamint az EOS 650 modell 1987. márciusi bemutatásával induló EOS sorozat 20. születésnapjával. Az EOS betűszó az elektrooptikai rendszer rövidítése, emellett a hajnal görög istennőjének neve.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés