Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szörfözzünk az aszfalton

Smart home

Szörfözzünk az aszfalton

Számítógép vezérlésű hullámok az extrém sportot kedvelőknek.

Változik a világ, olyannyira, hogy noha eddig mi utaztunk a hullámokhoz, addig a jövőben a hullámok utaznak hozzánk – így bármikor hódolhatunk szörfös szenvedélyeinknek. 2011-re Angliában lehetővé válik, hogy akár két méteres hullámokat is meglovagolhassunk a város nívósabb negyedeiben, így várhatóan a tengerpartokról a városba költöznek a hullámlovasok, megalakítva ezzel a városi szörfözők táborát.

Mindez egy olyan mesterséges hullámgépnek köszönhető, amely teljesítménye vetekszik az Atlanti-óceán bukóhullámaival, ami ráadásul a vízmű által tisztított vízzel működik. A Venture Xtreme projekt keretében a Silvertown rakparton már idén megkezdődnek a munkálatok az első ilyen objektum létrehozása érdekében.

A műhullámok természetesebb hangulatához pálmafás strandot alakítanak ki, tűzhelyek és grillsütők kialakításával, hogy minél autentikusabb hangulatot nyújthassanak a fáradt szörfözők ellazulását elősegítvén.

Mondani sem kell, hogy a Steve Jones és David Taylor által életre hívott szerkezetet komoly számítógépes vezérlés irányítja, így az egy időben szörfözőknek semmiképp sem kell tartaniuk az ütközésektől.

A projekt megálmodóinak ez korántsem elég: szeretnének Londonban kialakítani egy jégfalat, állóhullámot, hogy az extrém sportot kedvelők minden igényükre találjanak kielégítő megoldást.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés