Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb rabszolga kerülhet otthonunkba

Smart home

Újabb rabszolga kerülhet otthonunkba

Bárkinek lehet robotja.

Az iRobot jóvoltából egy friss fejlesztésű robotot foghatunk házimunkára. A robotporszívó megalkotói most a háztetőkre is gondoltak, és bemutatták az iRobot Looj nevű, esőcsatorna pucoló, önjáró robotot. Az eszköz lényege, hogy kipucolja az ereszt a lehulló falevelektől, és egyéb szennyeződésektől, megspórolva az időt az állandó létrázástól. A vállalat igazgatója, Colin Angle szerint a házirobotok új vonalát indították el ezzel.

„Szeretném demisztifikálni azt az elképzelést, miszerint az otthonokban megjelenő robotok a holnap ígéretei. Bemutattuk hát az a praktikus eszközt, mely a legelérhetőbb és leghatékonyabb, emellett a legkönnyebb használni is. Itt van hát a jövő, ma már bárkinek lehet robotja az otthonában.”

Az épphogy hat centiméter magas Looj száz dollárért rendelhető az iRobot weboldaláról.

Augusztusban jelentette be egyébként a gyártó a Roomba újabb változatát, „magasabb IQ-val”. A továbbfejlesztett porszívónak köszönhetően nincs többé vezetékgubanc, és szekrénytologatás. Az új Roomba automatikusan lelassít, mikor szükségét érzi, és kikerüli az akadályokat, viszont befér a legtöbb helyre. A vezeték nélküli technológiának köszönhetően a Roomba saját maga tisztában van azzal, hogy mikor takarított ki egy szobát, és mehet a következőbe. Ezzel szemben a Loojhoz egyelőre távirányító szükséges, és felhasználói irányítás.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés