Connect with us

Hirdetés

technokrata

Master Chief legyalulja Pottert

Smart home

Master Chief legyalulja Pottert

Történelmet írt a Halo 3.

A Halo 3 bemasíroz a szórakoztatóvilág történelemkönyveibe, Master Chief ugyanis túltesz a Pókemberen és Potteren is. A Microsoft sikerjátékának harmadik részét a megjelenést követő 24 órában viharos sebességgel kapkodták el, egy teljes nap alatt 170 millió dollárnyi bevételt hozott, csak Észak-Amerikában. A számok szerint a szórakoztatóipar ezen szegmensében jelenleg a Halo 3 viszi a pálmát az egynapi rekordértékesítést illetően, túlszárnyalva az eddig legnépszerűbbnek hitt Pókember 3-at, valamint Harry Potter legfrissebb kalandjait.

A játék iránti hatalmas érdeklődés példátlan volt, már hat héttel a piacra dobás előtt a Microsoft egymillió megrendelőt regisztrált, a szeptember 25-ei megjelenésig pedig 1,7 millióan jegyeztek elő a Halo 3-ra. A promócióban a játék fő karakterének hatalmas viaszszobra, valamint a Mountain Dew üdítőital, mint a Halo 3-hoz nélkülözhetetlen játék-üzemanyag, is helyet kapott.

Jim Hamburger, az amerikai Best Buy vezetője elmondta: „Már a kezdeti igények is megdöbbentőek voltak, a Halo 3-nak nagy esélye van, hogy a játékipar verhetetlen elsőszámú címét elnyerje.”

A játék megjelenése a Microsoft Xbox Live szolgáltatása is felpörgött, több mint egymillió felhasználót rögzítettek a megjelenés napján – ezzel újabb rekordot generált a gyártó. Mint köztudott, a Halo 3 a trilógia befejező része, mellyel várhatóan megerősödik az Xbox 360 a játékkonzol piacon.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés