Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptopok színorgiában

Smart home

Laptopok színorgiában

Pszichedelikus utazás a hordozható számítógépek világában – ráadás Blu-ray íróval!

A Sony Vaio noteszgépei mindig is elegáns külsejükről voltak ismertek: a méltóságteljes króm és szürke színek visszafogott kinézettel ruházták fel a távol-keleti gyártó hordozható számítógépeit. Éppen ezért eddig azok az – egyébként egyre nagyobb tábort jelentő – felhasználók, akik valami vidámabb, élettelibb kompozícióra vágytak, messziről elkerülték ezeket a modelleket. Többé azonban nem lesz erre szükség.

Nemrég ugyanis bemutatta új designnal ellátott notebookjait a Sony: a mostanában befutó new yorki Maya Hayuk keze nyomát dicsérik a kis eszközök. A művész gyakorlatilag szabad kezet kapott a vállalattól, amit merész színvilággal hálált meg. A képen is látható, pszichedelikus utazásra csábító fedőlappal szerelt masina a Grow (Növekedj) fantázianevet kapta, de másik, Never Stop (Sose állj le) névre hallgató változat is új stílust jelent a Vaio sorozat palettáján.

És hogy ne csak a külső ragadja meg a leendő vásárlókat, a Sony gondoskodott róla, hogy a teljesítményre se legyen panasz. 2 GHz-es Core 2 Duo processzorral (T7300) látta el, amely természetesen egy Santa Rosa chipkészletet tartalmazó alaplapba ül bele. Maximum 4 GB-nyi memóriával felszerelten lehet megvásárolni; ekkora operatív tár mellé 200 GB-nyi merevlemez kapacitás is jár. A megjelenítésről az Nvidia Geforce 8400m GT grafikus vezérlője gondoskodik, a még tökéletesebb (HD-s) videoélményért pedig egy Blu-ray meghajtó felel. Ennek különlegessége, hogy nem csak olvasni, hanem írni is tudja a 25 GB-os kapacitású korongokat.

Mit tartalmaz még a noteszgép? Nos, az általánosan elterjedt Wi-Fi szabvány teljes skáláját (802.11a/b/g/n) támogatja, rendelkezik HDMI, S-Video csatlakozókkal, no és természetesen rengeteg USB porttal. Mindezt 2500 dollár körüli áron.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés