Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legjobb játékok

Smart home

A legjobb játékok

Leginkább a felnőtteknek készülő példányokért rajongunk.

Egy új, az Electronic Entertainment Design and Research (EEDAR) nevű piackutató cég által kiadott tanulmány arra a kérdésre kereste a választ, hogy mely játékokkal szeretünk igazán játszani. Ennek során 219 boltban megvásárolható és 187, Internetről letölthető szoftver rajongói bázisát vizsgálták; eredményeiket pedig „Console Intelligence Briefing 2007” címmel tették közzé. Ebből szemezgetünk most egy kicsit.

A Playstation 3, Wii és Xbox 360-ra kiadott programokkal játszó közösségek kutatása során kiderült, hogy az M, vagyis mature (felnőtteknek szánt) szoftverek messze a legjobb helyezést érik el, ami a tetszési indexet illeti. Ezeknek a játékoknak volt a legmagasabb az átlagos értékelése, valamint szintén ezek remekeltek az eladási mutatók tekintetében is. Mindez annak ellenére is így van, hogy az összes (USA-ban) kiadott programnak csak a 10 százalékát teszik ki, illetve számos boltban a tartalom miatt nem is értékesítik ezeket a programokat.

Másik érdekesség, hogy a 100-as skálán 90 vagy afeletti pontot teljesítő játékok eladásai meredeken kiugró értékeket vesznek fel, az ipari átlaghoz viszonyítva. Ugyan ezek a szoftverek mindössze a kiadásra került programok 2 százalékát teszik ki, eladások szempontjából 531 százalékkal teljesítenek jobban az átlaghoz képest. Konklúzióként leszűrhető, hogy érdemes jó játékot csinálni: a magas értékelést kapott példányokat viszik, mint a cukrot, a kalózkodás sosem látott mértéket öltő mivolta ellenére is.

Arra is kíváncsiak voltak az EEDAR kutatói, hogy mely típusú szoftverek a legkedveltebbek. Az akciójátékok adják az összes példány 24 százalékát, ugyanakkor a lövöldözős játékok iránt a legnagyobb a rajongás. A tanulmány megjegyzi, hogy a boltban megvásárolható programoknak mindössze 45 százaléka kínál internetes játéklehetőséget, dacára a Világháló elterjedtségének.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés