Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rózsaszín nyúlinvázió Budapesten

Smart home

Rózsaszín nyúlinvázió Budapesten

Hazatért az afrikai expedícióról a hét extrém sportoló.

Szeptember első két hetében a legváratlanabb helyeken bukkannak fel a Duracell jól ismert rózsaszín nyulai, hogy kicseréljék a járókelők elektromos és szórakoztató eszközeikben az elemeket, felhívják a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére a tartós elemek esetében, illetve, hogy a játékos kedvűeknek lehetőséget biztosítsanak egy afrikai mini expedícióra.

Belegondoltak már, hogy mennyi olyan eszköz van a háztartásukban, amelyet elem működtet? Fényképezőgép, falióra, távirányító(k), discman, zseblámpa, elektromos játékok. Ahogy nő a környezetünkben megtalálható elektromos készülékek száma, úgy nő az ezeket működtető energiaforrások szükségessége és azok tartós használhatóságának igénye is. Már fel sem tűnnek, olyan természetesen tartoznak az életünkhöz, csak amikor az elem kimerül…

Július elején tért haza az Old Spice és a Duracell nevével is fémjelzett Afrika expedíció, amely során egy 7 fős, közép-és kelet európai extrém sportolókból álló csapat indult el Fokvárosból, hogy átvágjon Afrikán egészen Alexandriáig. Az embert próbáló feladatok között hegymászás, futás, túrázás, biciklizés és evezés szerepelt. A sportolók célja az volt, hogy próbára tegyék fizikai és lelki tűrőképességüket, kitartásukat, még jobban megismerjék önmagukat. Az expedíció legnagyobb kihívásai közé tartozott a 240 kilométeres futás a Kalahári sivatagon keresztül, hegymászás és evezés a Viktória vízesésnél, valamint Afrika legmagasabb hegye, a Kilimandzsáró megmászása. Az expedíció azon legendás felfedezők útvonalát követte, akik egykor ugyanezt az utat végigjárták minden külső segítség nélkül. Miért éppen Afrikában? Mert Afrika a legek kontinense: 13 451 km, 115 nap, 7 extrém sportoló, számos Duracell elem a kitartás szolgálatában.

Az afrikai tesztsorozat után hazánk fiataljai is lehetőséget kapnak, hogy hosszútávon teszteljék a Duracell elemeket. Szeptember 1. és 11. között a nap folyamán embernagyságú rózsaszín nyulak bukkannak fel a város különböző pontjain, hogy jókedvre derítsék a járókelőket, továbbá délután 5 és 6 között friss elemekre cseréljék a náluk található elektromos eszközök ceruzaelemeit. A cserén túl külön ládába gyűjtik a használt elemeket, felhívva ezzel a figyelmet a szelektív elemgyűjtés jelentőségére. Aki nem akarja a véletlenre bízni, hogy összefusson valamelyik nyúllal, nem kell mást tennie, mint ezidő alatt a Danubius rádió műsorát hallgatnia, ahol rendszeresen tájékoztatnak a nyulak fellelhetőségéről.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés