Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az elmúlt 25 év legbefolyásosabb szoftvere

Smart home

Az elmúlt 25 év legbefolyásosabb szoftvere

Az amerikaiak szerint.

A Computing Technology Industry Association (CompTIA) nemrég készített egy tanulmányt, melyben azt vizsgálták, hogy az elmúlt negyed században mely fejlesztések bizonyultak a legfontosabbnak, a számítástechnika fejlődése szempontjából. Ennek során mind a hardveres, mind a szoftveres termékeket megvizsgálták, és igen érdekes eredményre jutottak. Az első öt helyezettből négy Microsoft terméknek bizonyult – ahogyan az első is, amelyik az Internet Explorer lett.

Idestova 12 éve létezik a redmondi böngésző. 1995-ös indulásakor (amikor a Spyglass Mosaic browserből jött létre) a Netscape-pel kellett felvennie a versenyt, ám a Windows-ba integrálásával gyorsan és könnyen piaci fölényre tudott szert tenni. Manapság is a legtöbbet használt böngésző a Microsoft fejlesztőinek keze közül került ki (a Firefox folyamatos népszerűség-növekedésének ellenére). Legújabb, hetedik generációs változatának magyar kiadása innen tölthető le.

Második helyre Redmond szövegszerkesztő alkalmazása, a Microsoft Word került. Míg az előzőt a megkérdezettek kétharmada jelölte meg, mint nagyon fontos fejlesztést, addig ez az alkalmazás már „csak” 56 százalékos támogatottságot tudhatott a magáénak. Harmadik helyre az első 32 bites microsoftos operációs rendszer jutott: a Windows 95-ről pontosan 50 százalékban vélekedtek úgy a szavazásban részt vettek, hogy nagyon fontos pontja volt a szoftver az elmúlt 25 év számítástechnikai fejlődésének. Negyedik és ötödik helyre döntetlen, 49 százalékos eredménnyel a Microsoft Excel és az Apple iPodja futott be. A második öt a következő lett: Blackberry, Photoshop, McAfee Virusscsan, Netscape Navigator, PalmPilot.

Maga a felmérés 471, USA-beli IT-szakértő megkérdezésével készült, az év május és június hónapjai alatt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés