Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komplett DVD-filmeket a merevlemezre

Smart home

Komplett DVD-filmeket a merevlemezre

Akár kéklézeres alkotásokat is másolhatunk, a védelem kiiktatásával.

Boltban megvásárolt filmek lemásolása körül már évek óta zajlik a vita: a felhasználók szerint joguk van biztonsági másolatok készítésére, a jogtulajdonosok szerint viszont a másolásvédelem kiiktatása törvénybe ütköző cselekedet. A patthelyzet még szinte biztosan fenn fog állni néhány évig (bár mintha már látszana a fény az alagút végén); addig azonban mindkét félnek el kell fogadnia, hogy lesznek olyanok, akik igenis le akarják dönteni a korlátokat. És nem azért, hogy illegális terjesztésre sarkallják a felhasználókat, csupán abból a szándékból, hogy kényelmesebbé tegyék az életüket.

Manapság már elterjedtek a több 100 GB-os kapacitással bíró winchesterek. Egy ilyen merevlemezről (pláne a szintén terjedő otthoni szerverekben teljesítő RAID-es, nem ritkán TB-os kapacitású adattárolókról) jóval kényelmesebb filmet válogatni, mintha öt polcnyi gyűjteményből böngésznénk ki a hangulatunkhoz illő alkotást. Ehhez azonban először a felhasználónak fel kell másolnia a birtokában levő DVD-ről a filmet a számítógépre – és itt segít a DVDFab HD Decrypter, melynek nemrég jelent meg legújabb változata. Az alkalmazás ugyanis képes kiiktatni a másolásvédelmi eljárásokat (CSS, RC, RCE, APS, UOPs, Sony ARccOS) a korongokról, így szabadon duplikálhatóvá teszi a műsoros lemezeket.

A download szerverünkről a szoftver legújabb, 3.1.3.2-es változata már letölthető. Ez a változat támogatja a nagyfelbontású médiát is, legyen szó akár Blu-ray lemezről (BD), akár HD DVD-ről. Használata ráadásul ingyenes (freeware), tehát egy próbát érdemes tenni vele, ha nagy gyűjteménnyel rendelkezünk, és kényelmetlennek tartjuk a lemezek keresgélését, lejátszóba való pakolgatását.

Véleményt nem kívánunk most alkotni, de azt nem szabad elfelejteni, hogy használata törvénysértő, amennyiben a felhasználó nincsen birtokában az eredeti lemeznek!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés