Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoftnak anyád is kell

Smart home

A Microsoftnak anyád is kell

Miután az Xbox 360-nal megnyerte magának a huszonéveseket, akik így órákat töltenek egy nap rakéták és plazmafegyverek társaságában, a redmondi óriás most a mamájukra pályázik.

A Microsoft, hogy elcsábítsa az édesanyákat is, a jövőben bővíti – főként családi – játékkínálatát, konzoljai pedig mérsékelt áron kerülnek a boltok polcaira, valamint a kirakatokba.

A Microsoft új stratégiájának célja, hogy szélesítse fogyasztói bázisát, legalább akkora méretűre, mint amekkora tömeget a legelső Xbox piacra dobásával elért. Legnagyobb riválisa, a Nintendo ugyanis jobban teljesít a legtöbb piacon. A japán vállalat Wii konzolja még Amerikában is népszerűbb az asszonyok, gyerekek, és az idősebb korosztály körében, mint a Microsofté.

Peter Moore, az Xbox konzolért, a játékszoftverekért, valamint az otthoni felhasználóknak szánt hardverekért felelős részleg vezetője elmondta: „Ha nem tesszük meg idejekorán a szükséges lépéseket, és nem szélesítjük fogyasztói bázisunkat, esélyünk sem lesz olyan eredményekre, mint amilyeneket az Xbox 1 konzollal értünk el – a maga 25 millió fogyasztójával.”

A New York-i UBS elemzője, Heather Bellini szerint a Microsoft minden egyes eladott Xbox-on bukik. A június 30-val végződő pénzügyi évben a konzolt értékesítő részleg 1,26 milliárdot veszített a 4,26 milliárd dolláros eladásokon. A Microsoft úgy véli, hogy a divízió, mely a teljes eladások 9,6 százalékát tudhatja magáénak, a július elsejével kezdődő pénzügyi időszakban nyereséges lesz. Bellini elképzelése szerint a vállalat, hogy felturbózza értékesítéseit, minden bizonnyal árat csökkent a nyári szünetre.

Az Xbox termékmenedzsment igazgatója, David Hufford úgy véli: óvatosan kell bánni a 199 dolláros árral, noha a piac erre a legérzékenyebb. A Sony 75 millió PlayStation2-t adott el ezen, vagy ennél alacsonyabb áron, ezzel szemben a Wii a maga 250 dolláros darabárával is erősen tartja magát.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés