Connect with us

Hirdetés

technokrata

12 megapixeles kompakt fényképezőgép!

Smart home

12 megapixeles kompakt fényképezőgép!

A Panasonic Lumix DMC-FX100-ban egy 12,2 megapixeles képszenzor lakozik.

Az új készülék DMC-FX100 28 mm-es nagylátószögű Leica DC objektívvel van felszerelve, mely 3,6-szoros optikai zoomot biztosít (a 35 mm-es filmes egyenérték: 28-100 mm) f/2,8 fényerővel és 1/1,72 colos CCD-vel rendelkezik. Az FX100 a világ első olyan digitális fényképezőgépe, mely 12,2 megapixel felbontású felvétel készítésére alkalmas. Az újonnan kifejlesztett Leica DC objektív kimondottan az FX100-hoz lett tervezve, mely a 12,2 megapixeles képrögzítéssel együtt nagy felbontású, tiszta képek készítésének lehetőségét kínálja a felhasználónak, úgy, hogy mindeközben a készülékház rendkívül kicsi.

Az FX100 könnyű kezelhetőségének lelke az intelligens képstabilizálás, a Panasonic által minden új Lumix gépben kínált rendszer. Az intelligens képstabilizálás két, a tökéletes képkészítést megkönnyítő funkciót egyesít. Az első a Mega O.I.S. (optikai képstabilizátor), mely segít kiküszöbölni a kéz remegése miatti elmosódást. A DMC-FX100-ba épített új Mega O.I.S rendszer ráadásul a kézremegés és az egyéb kameramozgás közti különbséget is képes észlelni és megkülönböztetni, így növelve az észlelés pontosságát és a korrekciós hatást. A másik alrendszer az Intelligens ISO-vezérlés, mely a téma mozgásából adódó elmosódás ellen dolgozik, észlelve, ha a tárgy elmozdul, és a mozgás mértékéhez és a fényviszonyokhoz igazítva az ISO-beállítást és a zársebességet.

A Mega O.I.S. és az Intelligens ISO-vezérlés egyaránt automatikusan látják el funkciójukat, így a felhasználónak nem kell bajlódnia azzal, hogy a felvételi beállításokat a körülmények változásához folyamatosan hozzáigazítsa. A gép ezt megteszi helyette. Így bármely szituációban élvezheti a könnyed, problémamentes fényképezést, csakúgy, mint a gyönyörű fotók készítésével járó elégedettséget.
Az FX100-ba a Venus Engine III, a Panasonic fejlett képfeldolgozó LSI-je van beépítve, mely hatékony zajszűrést biztosít. Az alacsony válaszidőt nyújtó Venus Engine III lehetővé teszi az újonnan kifejlesztett High-Speed Burst (nagysebességű sorozat) felvételi mód alkalmazását, mellyel másodpercenként 8 felvételt készíthető, valamint egy új Nagy érzékenységű üzemmódot is biztosít, mely akár 6400-as ISO-beállítást is elbír. Ezenfelül, a Nagy érzékenységű üzemmód használatakor a beépített vaku 16 méterig hatásos, ami nagyon gyenge megvilágításnál is éles kép készítését teszi lehetővé.

Az készülék a HD-televíziók képarányához és felbontásához igazodó, 1.920×1.080 pixeles állóképek és 1.280×720 pixeles mozgóképek felvételét is elérhetővé teszi. Mindkettő kompatibilis a ma oly népszerű szélesképernyős (16:9-es) TV-készülékekkel.

Az FX100 ezüst, fekete és arany színben lesz kapható – várhatóan július végétől.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés